- hirdetés -

A város cégei összefogásban, az önkormányzat támogatásával az ország legnépszerűbb zenekarai, előadóit hozzák el Orosházára. A hétfő délutáni sajtótájékoztatón elhangzott, hogy a nyarat Majka és Curtis koncertje nyitja, de augusztusban érkezik a Punnany Massif és Tóth Vera is.

Az elmúlt négy-öt hónapban közel hetven eseményt szervezett a Petőfi Művelődési Központ csapata – ismertette a járvány utáni időszakot Lajti Tímea ügyvezető. Ezek között különböző színházi előadások, térzene rendezvények, gyermekműsorok, kiállítások és irodalmi programok valósultak meg.

– Ezt a munkát szeretnénk a jövőben is folytatni. A házban jelenleg 19 csoport működik, de a városi civil szervezeteivel kiemelkedő az együttműködésünk. Sokszor számukra is a mi kollégáink biztosítják a technikai hátteret a különböző rendezvényeken – tette hozzá Lajti Tímea.

Elhangzott az is, hogy tavaly a művelődési központban több mint 36 ezer látogató fordult meg, amit idén szeretnének túlszárnyalni, ehhez pedig minden feltétel adott. Lajti Tímea rámutatott, hogy helyszínekben is bővelkednek. A gyopárosi rendezvénytér, az Árpád-kert és a múlt hétvégén átadott zenepavilon is a rendelkezésükre áll már.

Fotó: Patakfalvi Ádám

– A nyári programok összefogás és az önkormányzat támogatás nélkül nem jöhettek volna létre. A szervezésben a Petőfi Művelődési Központ partnere lesz az Orosházi Városüzemeltetési és Szolgáltató Zrt., valamint az OROS-PROJEKT Nonprofit Kft is. Mi azon fogunk dolgozni, hogy minél szélesebb körben az orosháziak rendelkezésére álljunk és az aktív szabadidő eltöltéséhez minőségi, tartalmas rendezvényeket és programokat biztosítsunk – fogalmazott Lajti Tímea, megköszönve a partnereknek az együttműködést.

A koncertek sora május 28-án kezdődik, először Majka és Curtis lép fel, majd június 25-én Fenyő Miklós szórakoztatja az orosháziakat. Augusztus 19-én itt játszik a Punnany Massif, ahogy augusztus 20-án Tóth Vera és a Budapest Jazz Orchestra is.

Az első két koncert ingyenes lesz a gyopárosi rendezvénytéren. Az augusztus 20-ai események esetében visszatérnek a hagyományokhoz és Gyopárosfürdőn, a strandon tartják, ahol a hétvégét tűzijátékkal zárják.

Benkő Ferenc, a VÜRT vezérigazgatója is örömmel fogadta, hogy a hagyományokhoz hűen a Szent István naphoz köthető programok visszatérnek a fürdőbe. A vezérigazgató ezen túl arról tájékoztatott, hogy június 11-én a fürdőben egészségnapot tartanak. Júliusban pedig a Nadi fesztivál lesz a strandon, de ezen kívül a nyáron számos más programnak is helyszínt biztosít a fürdő.

– Ebben az évben a város cégeinek az erősségei összeadódnak és közösen olyan programokat valósítanak meg, ami remélhetőleg találkozik az orosháziak és az idelátogató turisták igényeivel. Ez egy erős és jó kezdet, amit a következő években még tovább erősítünk – fogalmazott Irimiás László, az OROS-PROJEKT Kft. ügyvezetője.

Lajti Tímea megemlítette, hogy már most vasárnap várnak mindenkit a városi gyereknapra a rendezvénytérre. Egész nap programokkal készültek a családoknak, fiataloknak. Este 17 órától pedig fellép Puskás Péter zenekara, a The Biebers.

A rendezvényekkel kapcsolatos információkért érdemes követni a programajánlónkat, illetve a művelődési központ Facebook-oldalát.

Ha a továbbiakban is értesülni szeretne a témában,
akkor lájkolja az OrosCafé Facebook-oldalát.