- hirdetés -

Dávid Zoltán polgármester, a város önkormányzata képviseletében idén is meghirdette Orosházán „A legszebb konyhakertek” programot.

Ezzel a kertművelők munkáját ismernék el és szeretnék arra ösztönözni a lakosságot, hogy saját vagy rokonai, barátai udvarán, kertjében alakítsanak ki konyhakertet, gondozzák azt és termesszenek benne maguk és családjuk számára minél több konyhakerti növényt, zöldséget, fűszer- és gyógynövényeket vagy gyümölcsöt.

Tavaly szeptember 1-én, a Polgármesteri Hivatalban külön is köszöntötték a különböző kategóriák győzteseit. Az idei év témája a környezettudatos kert lesz, a programban történő részvétel feltételei, hogy a jelentkező konyhakerti növényeket/gyümölcsöket termeszt saját vagy bérelt földterületen.

A nevezési kategóriák a következők:
Balkon: erkélyen kialakított
Mini: 50 négyzetméter alatt
Normál: 50 négyzetméter felett
Közösségi: csoportok, óvodák, iskolák, szervezetek által megművelt kertek
Zártkert 1: zöldséges
Zártkert 2: gyümölcsös
Zártkert 3: vegyes (zöldség és gyümölcs)

A jelentkezési határidő június 15., melyhez nem kell mást tenniük az érdeklődőknek, mint kitölteni és leadni egy jelentkezési lapot a Polgármesteri Hivatal 2. emeletének 8. számú irodájában (Szabadság tér 4-6), ahol a jelentkezési lapot is kérhetik. Jelentkezhet a balkon, kert, udvar, telek, földterület tulajdonosa vagy annak megművelője is.

Arra kérik a nevezőket, hogy jelentkezéskor, illetve a verseny idején ha tudnak, készítsenek fotókat a balkonról, kertről, mely segíti a bírák munkáját és az országos díjra jelöléshez is elengedhetetlen lesz. Díjat az első három helyezett kap, illetve indokolt esetben különdíjakat adnak át a település szervezésében szeptember 16-án.

Egyéb részletek, illetve a bírálat szempontjai ide kattintva érhetők el.

Kiemelt képen: A tavalyi verseny díjazottjai szeptember elején vehették át ajándékukat (Fotó: Horváth Bence)

Ha a továbbiakban is értesülni szeretne a témában,
akkor lájkolja az OrosCafé Facebook-oldalát.