- hirdetés -

Mi kell egy igazán jó családi délutánhoz? Ugrálóvár, arcfestés, kreatív kézműveskedés, zsákbamacska, tombola, koncert és sok-sok finom étel-ital. Meg nem árt egy rendőrautó sem, aminek képzeletbeli sofőrjei lehetnek a gyerekek. Ez mind megvolt a Hajnal Evangélikus Óvoda szerdai családi napján.

Élettel és jókedvvel telt meg március 18-án a Hajnal utcai ovi udvara. A 140 gyermek mellé apukák, anyukák, kis- és nagytesók érkeztek, hogy együtt töltsenek egy emlékezetes és programdús délutánt.

– Örömmel és várakozással készültünk a mai alkalomra, hisz az elmúlt két évben a járványügyi helyzet miatt nem szervezhettünk hasonlót, pedig a családi nap óvodánk egyik hagyományos rendezvénye – mesélte Vajer Tímea óvodavezető. – Minden évben igyekszünk változatos módon valamilyen téma köré építeni a programokat. Mivel ebben az évben elnyertük a Biztonságos óvoda címet, ennek apropóján a biztonságos közlekedés került most a középpontba. Az Orosházi Rendőrkapitányság rendőri jelenléttel, rendőrautóval és egyéb eszközökkel színesítik a mai rendezvényünket.

Kis Rozália rendőr-főhadnagy mindent megtett a biztonságos közlekedés népszerűsítéséért és azért is, hogy a gyerekek szüleikkel együtt jól szórakozzanak a mai rendezvényen. A bátrabbak a részeg-szemüveget is kipróbálhatták, sőt, még a rendőrautóba is beülhettek. A nagyobbak a KRESZ-totóban mérethették meg magukat, a kisebbek pedig óriásmágnestáblán rakhattak ki egy puzzle a témával kapcsolatban. A rendezvényen élőzene is szólt, az ovisok nagy örömére „színpadra állt” a Mint a vöcsök zenekar, tagjai közt szerepelt az ovi egyik óvó néni, Trippe Krisztina is.

A gyerekek felszabadultan szaladgáltak, ugrabugráltak a jól ismert helyszínen, a szülőknek pedig volt ideje a közös játék mellett egy kis felnőttbeszélgetésre is. Mert erről is szólt ez a nap, a kapcsolatok szorosabbra szövéséről, a barátságok kialakulásáról. És persze a vírushelyzet miatt kimaradt élmények bepótlásáról.

– Nagyon vártuk már ezt a napot, a járvány miatt sokáig nem jöhettünk be az oviba, nem tudtunk igazán találkozni, beszélgetni a szülőtársakkal, de most bepótolunk mindent – mesélte Nagyhaska Ágnes. – Jó együtt lenni, közösen kikapcsolódni, meg persze a programok is nagyon tetszenek. A kislányom már kapott egy szép arcfestést, és egy zsákbamacskát is választott magának.

Lovas Beáta férjével érkezett a családi napra. Kislányuk az ugrálóvárat és a rendőrautó kipróbálását élvezte a legjobban. Beáta azt mondja, fontosak az ilyen napok, amikor a szülők egy kicsit közelebbről is beleláthatnak az ovi életébe.

Kocsomba Brigitta és kislánya, Lili a tombolát várta a leginkább.

– Lilike már tegnap este azon izgult, hogy vajon nyerünk-e ma valamit a tombolán. Már vettünk kettőt, a két szerencseszámunk nálunk van, aztán reméljük, szerencsénk lesz. Örülök, hogy részesei lehetünk ennek a napnak. Együtt az egész család, itt van a párom és a kisfiunk is. Jó így együtt lenni.

Valóban értékes nyeremények vártak a gyerekekre, a szülői felajánlásoknak köszönhetően rengeteg szeretgetni való plüss és képességfejlesztő játék talált ma gazdára. Sőt, a három fődíjjal duplán jól jártak a nyertesek, hisz ezek a játékok mellett felnőtteknek szóló masszázsutalványt is rejtettek magukban.

Fotók: Horváth Bence

Ha a továbbiakban is értesülni szeretne a témában,
akkor lájkolja az OrosCafé Facebook-oldalát.