- hirdetés -

Tizenhat ország válogatottja részvételével rendeztek nagyszabású nemzetközi kadet birkózó versenyt a júniusi Európa-bajnokság helyszínén, Bukarestben. A magyar kadet válogatottban három orosházi fiatal is szőnyegre lépett.

Az Orosházi Spartacus Birkózó Klubot és az országot, a szabadfogás 45 kilós súlycsoportjában Somogyvári Milán képviselte. Az orosházi fiatal tehetség még serdülő korú, így külön engedéllyel vehetett részt a küzdelmekben.

A nordic rendszerben lebonyolított 45 kilós versenyben az első meccsén, pontozással győzött svájci ellenfele ellen, majd egy román és egy moldáv versenyzőtől szenvedett vereséget. A bronzmérkőzésen ismét egy román fiú volt Milán ellenfele, de itt már sikeresen küzdött az orosházi fiú és élete első nagy, nemzetközi kadet versenyén a bronzérmet szerezte meg. A válogatott szövetségi kapitánya, Farkas Gábor elégedetten és elismerő szavakkal nyilatkozott Somogyvári Milánról, aki az idősebb és valamivel súlyosabb ellenfelek ellen is jól küzdött és megállta a helyét.

Somogyvári Milán az egy korcsoporttal idősebbek közt is megállta a helyét (Fotó: MBSZ.)

A lányoknál 57 kilóban Laczkó Petra léphetett szőnyegre a romániai versenyen. Súlycsoportjában 15-en neveztek. Az egyenes kieséses rendszerű viadalon egy román ellenfelet legyőzött, majd egy másik hazai versenyzőtől kikapott. A vigaszágon szépen vitézkedett az orosházi lány, de a bronzmeccsen bolgár ellenfele bizonyult jobbnak, így Petrának meg kellett elégednie az ötödik hellyel.

A 61 kilós súlycsoportban versenyzett az orosházi Páli Mirella. A súlycsoportot kilenc versenyző alkotta. A sorsolás szeszélye miatt Mirellának nem kellett birkóznia a nyolc közé jutásért. A negyeddöntőben tussal verte meg bolgár ellenfelét. A döntőbe jutásért vívott mérkőzés már nem sikerült ilyen jól, moldáv ellenfele jobbnak bizonyult. Az orosházi lány nem zuhant össze a vereség miatt, hanem újra odaállt és a bronzmérkőzésen ismét tusgyőzelmet aratott.

Páli Mirella számára valószínűleg EB. indulást ér a bukaresti bronzérem (Fotó: MBSZ.)

Ezen a nemzetközi versenyen szintén a magyar csapatot erősítette Páli Mirella válogatottbeli riválisa Szekeres Zoé is. Ő az ötödik helyet szerezte meg, így a két lány összehasonlításában Mirella vezet 4-1 arányban. Ez azt jelenti, hogy minden valószínűség szerint, 61 kilóban, az orosházi lány képviselheti Magyarországot a júniusi Kadet Európa-bajnokságon.

Ha a továbbiakban is értesülni szeretne a témában,
akkor lájkolja az OrosCafé Facebook-oldalát.