- hirdetés -

Nagyszabású országos gyermekkönyvtári szakmai fórumot rendezett közösen a Magyar Könyvtárosok Egyesülete Gyermekkönyvtári Szekciójával a Justh Zsigmond Városi Könyvtár. A tanácskozásra az ország minden részéből érkeztek könyvtárosok.

Mint Buzai Csaba könyvtárigazgatótól megtudhattuk, az, hogy városunkban ül össze ez a szakmai fórum, már akkor eldőlt, mikor a gyermekkönyvtár elnyerte a legjobb, legkreatívabb könyvtárnak odaítélt Vándorbagoly díjat.

A szakmai nap munkáját Buzai Csaba igazgató kezdte (Fotó: Horváth Bence)

– A szokás szerint, mikor egy év elteltével a Vándorbagoly „tovább száll”, akkor az addigi lakhelyén rendezik az országos szakmai napot. Sajnos a pandémia miatt ez sokszor elmaradt. Mostanra sikerült csak összehozni ezt az eseményt, amely nagyon megtisztelő számunkra. A mai napon a szekciónak lesz bemutatkozó előadása, majd az Ifjúsági és Gyermek Irodalmi Centrumot illetve munkáját mutatja be dr. Harmath Artemisz. Könyvtárunkat interaktív módon, egy közös MOLY-nyomozó játékban ismerhetik meg vendégeink. A mai nap programját egy rövid városnéző sétával zárjuk, melynek idegenvezetője Makuláné Gulicska Valéria lesz – mondta el a nap programjával kapcsolatosan az igazgató.

A Gyermekkönyvtári Szekció vezetője szerint az orosházi gyermekkönyvtárnak jó híre van (Fotó: Horváth Bence)

Szecseiné Pápay Judit, a Gyermekkönyvtáros Szekció vezetője szerint az orosházi könyvtárnak híre van országosan is.

– Jó híre van. Nem véletlen az, ha valaki megkapja a Vándorbagoly díjat. Rendkívül érdekes és kreatív dolgokat hoztak, hoznak létre, mint például az Olvasháza program. Ez lesz az első olyan szakmai napunk amelyet online is közvetítünk azok számára, akik nem tudtak eljönni Orosházára. Mondhatom, hogy bánhatja, aki lemaradt, mert egy nagyon szép kis településen vagyunk. Izgatott vagyok, hisz a gyermekkönyvtári munkát nem lehet igazából online végezni, kell a személyes jelenlét és ez kicsit igaz a konferenciára is. Sokat tanulhatunk egymástól ezeken a foglalkozásokon és ez a mai program is jónak ígérkezik. Fontos, hogy egymás jó ötleteit is átvéve, jól alkalmazva, minél több gyerekkel tudjuk megszerettetni a könyvet, a könyvtárat, az olvasást, hogy felnőttként is várhassuk őket – summázta az elnökasszony.

A szakmai nap nyitányaként Orosháza polgármestere, Dávid Zoltán köszöntötte a résztvevőket és kívánt mindenkinek hasznos munkát.

Ha a továbbiakban is értesülni szeretne a témában,
akkor lájkolja az OrosCafé Facebook-oldalát.