- hirdetés -

Idén negyedik alkalommal rendezték a Petőfi Művelődési Központban a Nagy Hangszerválasztót. Két év kihagyás után végre újra személyesen is bemutatkozhattak az Orosházi Liszt Ferenc Alapfokú Művészeti Iskola diákjai.

Május 13-án délelőtt 10 órától várták a gyerekeket, hogy megismerkedjenek a különböző hangszerekkel. Az esemény kezdetén, majd délután kettő órától hangversenyen mutatták be a tehetséges diákok, hogy mit sajátítottak el az évek során, az ideérkező óvodásoknak és kisiskolásoknak.

– Lassan most már hagyománynak mondhatjuk ezt a rendezvényt. Nagyon vártuk, hogy ismét színpadon mutassuk be hányféle hangszeren lehet tanulni a Művészeti Iskolában – mondta Kardosné Bánhidi Éva, az iskola igazgatónője. Az intézmény zenei eszközei mind felsorakoztak: voltak fa- és rézfúvós, ütős- és vonós hangszerek, illetve zongorával is találkozhattak az idelátogató gyerekek. Megismerhették működésüket és néhányat ki is próbálhattak a jelenlévő tanárok és diákok segítségével.

Hévizi Csenge majdnem tíz éve tanul furulyán játszani a Művészeti Iskola falai között. A diáklány boldogan mesélt arról, hogy mennyire kedveli ezt a programot – Én nagyon szeretem a gyerekeket, és megmutatni nekik azt, hogy milyen gyönyörűek is ezek a hangszerek. Ha ők is megszeretik, az dupla öröm.

Szollár Szonja friss tanulóként érkezett a hangszerválasztóra, mégis szívhez szólóan beszélt hangszeréről – Szeretném, ha minél többen átélnék azt a zenét, amit mi is a gitárral — fogalmazott a harmadik osztályos diáklány, aki egy éve iratkozott be a Művészeti iskolába.

Az intézmény azt reméli, hogy egy hónap múlva még több fiatal keresi fel majd őket, hogy hangszert és tanszakot válasszanak maguknak.

Ha a továbbiakban is értesülni szeretne a témában,
akkor lájkolja az OrosCafé Facebook-oldalát.