- hirdetés -

Április 24-én tartották az evangélikus templomban az Orosháza alapításának 278. évfordulója alkalmából rendezett ünnepséget, ahol a városi elismeréseket is kiosztották. Az Ezüst Fenyő Idősek Otthonának szakmai koordinátora, Benkőné Kiss Zsuzsanna is a díjazottak között volt, őt az Orosháza Közszolgálatáért elismeréssel jutalmaztak.

Benkőné Kiss Zsuzsanna 33 évvel ezelőtt, 1989-ben kezdett el dolgozni az akkori Egyesített Szociális Intézmény Teréz utcai Idősek Otthonában. Mint mondta, gondozóként nagyon sok tapasztalatot szerzett már akkor az idős emberek ellátásával kapcsolatban. Személyes szükségleteik kielégítése egyénre szabottan történik, hiszen minden ellátott más és más egészségügyi, mentális és szociális problémával küzd.

– Felmerült bennem a gondolat, hogy tovább képezzem magam, mert szerettem volna az alapellátási feladatokon kívül bővebb ismeretekkel rendelkezni, így elvégeztem az ápolói képzést. Ezután megbízást kaptam irányító ápolói munkakör betöltésére. Az Ezüst Fenyő Idősek Otthonába 2010-ben egy szervezeti átalakítást követően kerültem – sorolta Benkőné Kiss Zsuzsanna.

A díjazottak gyűrűjében (Fotó: Horváth Bence)

Új munkahelyén kezdetben irányító ápoló és telephelyvezető-helyettesi minőségben végezte a feladatát, 2015 óta pedig szakmai koordinátorként szervezi és irányítja az Ezüst Fenyő szakmai feladatellátását. Az intézmény terepgyakorlati helyként gyakorlati lehetőséget szokott biztosítani tanulók számára, ahol ők elsajátíthatják az idősek gondozásával kapcsolatos szakmai feladatokat.
– Gyakorlati oktatóként feladatomnak tartom az eddig megszerzett tapasztalatomat, tudásomat átadni és megtanítani azoknak a tanulóknak, akik a későbbiekben erre a szakmára hivatásként tekintenek majd – tette hozzá.

Célja a továbbiakban is az, hogy az idősek ellátásának folyamatossága minden nehezítő körülmény ellenére is zavartalanul és zökkenőmentesen működjön. Hiszen, mint ahogy ő maga is vallja, az idős emberek elégedettsége számára nagyon fontos. Egy segítségért nyúló kéz segítő kezekre találjon. Benkőné Kiss Zsuzsanna munkáját és odaadását nemrég az Orosháza Közszolgálatáért elismeréssel köszönték meg, melyet április 24-én az evangélikus templomban a településalapítás évfordulóján vehetett át a többi díjazottal közösen.

Az elismerés átvételekor (Fotó: Horváth Bence)

– Nagyon meglepődtem, de egyben megtisztelő és megható pillanat volt, amikor megtudtam, hogy a díjazottak között szerepelek. Külön megtisztelő volt számomra, hogy egy ilyen társaságban vehettem át az elismerést. Köszönöm a város önkormányzatának, az Egységes Szociális Központ vezetőségének és mindazoknak a támogatását, akik erre a címre méltónak találtak – tette hozzá.

Ha a továbbiakban is értesülni szeretne a témában,
akkor lájkolja az OrosCafé Facebook-oldalát.