- hirdetés -

A művészeti iskolása táncosai mellett a vadvirágos zumbások is színpadra álltak a klub családi napján. Ők voltak a május 10-ei rendezvény főszereplői, mindent el is követtek azért, hogy büszke legyen rájuk a rokonságuk.

Lufivirágoktól volt színes a Vadvirág Esély Klub udvara kedden délelőtt. Minden ide járó fogyatékkal élő fiatal családját szeretettel várták a rendezvényre, amelyen Dávid Zoltán polgármester és dr. Burai Mihály jegyző is részt vett.

– Munkatársaimmal azon dolgozunk nap mint nap, hogy a Vadvirág Esély Klub töretlen jó híre, elismertsége megmaradjon, sőt tovább erősödjön, ezáltal csökkentve a fogyatékkal élő emberek iránti előítéleteket – fogalmazott beszédében Bogárné Kiss Ildikó, az Egységes Szociális Központ vezetője. – Mottónk, hogy megismeri, megérteni és elfogadni kell ezeket a személyeket.

Az igazgató Müller Péter gondolataival kívánt remek szórakozást, kikapcsolódást mindenkinek. „Nekünk kell egymással és önmagunk lelkéből tüzet rakni. Hogy melegedhessünk körülötte. Ott, ahol akármilyen kis körben, de szeretet van, jó lesz élni. Ott meghittség lesz. Barátságos világ. Boldogító légkör.”

Bogárné Kiss Ildikó hozzátette, a Vadvirág Esély Klubba jó betérni, jó itt lenni, hiszen a klubban érezhető, szinte tapintható a szeretet, ezért mindig meghitt, barátságos és boldogító légkör fogadja a fiatalokat.

A megható szavak után a szórakozásé lett a főszerep. A családtagok és a klub fiataljai izgatottan várták a műsort. Azt is, amit csak nézhettek, és azt is, amiben részt vettek.

– Nagy örömünkre végre együtt tölthetnek egy vidám és tartalmas napot a különböző generációk – mondta mosollyal az arcán Hangyásiné Nagy Edit, a Vadvirág Esély Klub szakmai koordinátora. – A kirakodóvárás, büfé és tombola mellett a színpadon folyamatosan váltják egymást a fellépők. A Liszt Ferenc Alapfokú Művészeti Iskolából érkezett hozzánk Kárai Boriska táncművész tanítványaival, őket követően S. Nagy Péter, a Nagyszénási Kulturális Központ vezetője áll színpadra gitárjával a kezében. Néhány szám erejéig a vadvirágos fiatalok is segítik majd Pétert az éneklésben – mesélte.

A legnagyobb sikert természetesen a Vadvirág Esély Klub zumba csapata aratta, a koreográfiákat Antaliné Elek Judit terápiás munkatárs tanította be. A program folytatásaként Pálfi Péter és Mirjam, a békéscsabai Dogland Kutyasegítő Alapítvány munkatársai tartottak bemutatót, majd az Eötvös katolikus óvoda apróságai hoztak jókedvet a helyszínre műsorukkal.

A családi napon mindenki talált kedvére való programot, a műsor és a tombolahúzás után közös ebéd várt a fiatalokra és rokonaikra. A kezdeti borús, esőcseppekkel tarkított percek után a rendezvény végére még a nap is kisütött, így igazán remek hangulatban tölthette ezt a délelőttöt a több mint száz megjelent. A dolgozók láthatóan mindent megtettek azért, hogy mind a fiatalok, mind családtagjaik számára élménygazdag és maradandó legyen ez a nap.

Fotók: OrosCafé

Ha a továbbiakban is értesülni szeretne a témában,
akkor lájkolja az OrosCafé Facebook-oldalát.