- hirdetés -

A Fogyatékkal élők világnapja alkalmából rendeztek kis házi ünnepséget péntek délelőtt a Vadvirág Esély Klubban. Bábjáték, vers, ének és tánc is szerepelt az ellátottak műsorában.

Izgatottan várták a tíz órát a Vadvirág Esély Klub dolgozói és gondozottai, hisz sokat készültek erre az alkalomra. Mint Tóthné Kiss Judit, az Orosháza Város Egységes Szociális Központ egységvezetője elmondta, minden évben megemlékeznek erről a világnapról.

Bogárné Kiss Ildikó mondta el ünnepi gondolatait és köszöntött mindenkit (Fotó: Nagy Kristóf)

– A mai napra a fiatalok saját műsorral készültek, kicsit ki, mit tud jelleggel. A célunk változatlan: minél jobban megismertetni Orosháza lakosságával a klubban folyó szakmai munkát és elősegíteni azt, hogy elfogadják a fogyatékkal élő fiatalokat, valamint, hogy csökkenteni tudjuk a diszkriminációt. Szerencsére a város lakossága rendkívül elfogadó. Ehhez hozzájárul, hogy a klubban olyan szakemberek dolgoznak, akik minden alkalmat megragadnak, hogy megismertessék az itt zajló munkát. Sok városi rendezvényen vesznek részt a klubtagok, mint a Ne érte fuss akció, a kávéházi felszolgálás, így nagy az ismertség – mondta el az egységvezető.

Zajlik a bábelőadás, nagyszerű a hangulat a paraván előtt és mögött (Fotó: Dancsó József)

Kun Nóra, a Vadvirág Esély Klub mentálhigiénés munkatársa elmondta, a fiatalok régóta készülnek és nagyon izgatottan várták ezt a napot, mikor a kis közösség és a vendégek előtt felléphetnek. Sokszínű az ünnepi műsor, énekszámokkal, verssel, tánccal, de még bábelőadással is készültek.

Elsőként Dávid Zoltán polgármester köszöntötte a dolgozókat és a gondozott fiatalokat, majd Bogárné Kiss Ildikó és Hangyásiné Nagy Edit mondta el ünnepi gondolatait.

A műsor egy Koncz Zsuzsa dallal indult, majd József Attila verse következett, aztán pedig a nagyon várt bábelőadás. Sorra követték egymást a fellépők. Az ünnepi délelőtt közös énekléssel és tánccal zárult.

Ha a továbbiakban is értesülni szeretne a témában,
akkor lájkolja az OrosCafé Facebook-oldalát.