- hirdetés -

A Vasas Sport Club rendezte meg a hét végén a Kadet(U17)Szabadfogású és Női Országos Bajnokságot. A megmérettetésen mindkét orosházi birkózó klub képviseltette magát.

A nagy múltú Orosházi Spartacus Birkózó Klub hat versenyzővel utazott a fővárosba, akik ki is tettek magukért. A lányok 57 kilós súlycsoportjában ketten léptek szőnyegre. Szabó Zsóka az ötödik helyen végzett. Csapattársa, Laczkó Petra csak a döntőben talált legyőzőre és egy nagyon szépen csillogó ezüstéremmel gazdagodott.

Páli Mirella már hosszú ideje bizonyítja, hogy napról napra fejlődik, jó formában van és aki az ő súlyában és korosztályában magyar bajnok akar lenni, annak vele kell összemérni az erejét. A Spartacus kitűnősége ezen az országos bajnokságon sem adott kegyelmet és lett megérdemelten országos bajnok a 61 kilós súlycsoportban.

Jól szerepelt a Spartacus küldöttsége. Hat versenyző, négy érem a mérleg (Fotó OSBK.)

A 73 kilóban versenyző Balázs Renáta is gyarapítani tudta a kis küldöttség érem kollekcióját, bronzéremig jutott az országos versenyen. A Spartacus éremgyűjteményéhez a fiúk is hozzátettek. Ugyan a 80 kilóban versenyző Erőss Richárd nem jutott a nyolc közé, de a még serdülő korú Somogyvári Milán nagyon értékes bronzérmet szerzett az egy korosztállyal idősebbek közt 45 kilóban.

Az Orosházi Birkózó Egyesület három versenyzővel vett részt a fővárosi viadalon. A két 110 kilóban induló fiú közül Bakos Ferenc nem jutott a legjobb hat közé. Debreczeni Tamás ötödik helyen zárta a versenyt. Az egy szem lány, Posuch Petra még serdülő korú, külön engedéllyel indulhatott a kadet mezőnyben és a 69 kilósok mezőnyében elért ötödik helyezése igen szép teljesítmény.

Az OBE mini küldöttsége (Fotó: OBE)

Szintén az orosházi birkózás hírei közé tartozik, hogy a válogatott kiválósága, a Spartacus versenyzője, Szél Anna sérülése után szépen javul. Folyamatosan végzi a rehabilitációját és mellette megkezdte a birkózó edzéseket is. Tervek szerint május végén már együtt vehet részt a válogatott tagjaival az edzőtáborban.

Ugyancsak jó irányba megy és a közelmúltban be is gyorsult az új birkózó csarnok építése. Az új kivitelező a múlt héten felhúzta a belső falakat, és elkezdődtek az épületgépészeti munkák. A héten elkezdik a belső vakolást és az épület külső szigetelését is.

Ha a továbbiakban is értesülni szeretne a témában,
akkor lájkolja az OrosCafé Facebook-oldalát.