- hirdetés -

Pár évvel ezelőtt néhány aláírással kezdődött minden, május 7-én azonban már negyedik alkalommal csodálhattak meg különböző autócsodákat a Nagyszénási Kulturális Központ környékén sétálók. Citromsárga Corvette, BMW-k, valamint drift- és formaautók is várták a vendégeket.

Nagyszénás életében már több alkalommal is tartottak visszatérő rendezvényeket, de vannak köztük olyanok, melyek különösen az emberek szívéhez nőttek az elmúlt időszakban. Ilyen az autó- és motor kiállítás, mely annak idején Márta János álmaként valósult meg, aki régóta rajong a technikai sportokért.

Az évek során igyekezett mindent összegyűjteni, ami ezekkel a sportágakkal, versenykategóriákkal, különböző autócsodákkal kapcsolatos. A versenyzői aláírásokat, pólókat, overallokat, serlegeket, fotókat, magazinokat pedig a nagyszénásiakkal és a környékbeliekkel is szerette volna megosztani. Így jött az az autó- és motor kiállítás, amit május 7-én immár a negyedik alkalommal keltettek életre.

Az előző rendezvényekhez hasonlóan ezúttal is komoly magyar és nemzetközi szinten elismert versenycsapatok, az autó- és motorsport jeles képviselői álltak a kezdeményezés mellé.
– Nagyon jó érzés volt számomra, hogy idén is megvalósulhatott a program, hálás vagyok a rengeteg segítségért. Én magam sem tudtam pontosan az összes csapat nevét előre azok közül, akik végül idelátogattak, így megmondom őszintén, kellemesen meglepődtem több esetben is – árulta el Márta János.

Örömét fejezte ki, hogy ilyen szép létszámban látogattak ki az emberek a programra, akik ezúttal is számos látványos autócsodával találkozhattak. Nagy sikere volt az Extreme Autosport által delegált citromsárga Corvette-nek, de a kiállított BMW-ket is érdeklődve vették szemügyre a járókelők.

Már tavaly is sokan megcsodálták a Gender Racing Team Forma 3-as járgányát, ami idén is megérkezett Nagyszénásra, míg az egyik rali csapat egy Lada VFTS-t mutatott be. Az orosházi modellezőklub tagjai is képviseltették magukat, Benkő Antal pedig az egyik driftautóját és fia versenyautóját hozta el.

– Egy nagyon kedves kis baráti közösség alakult itt ki az évek során, de mindig próbálunk újabb és újabb versenyzőket hívni. Kisgyerekes családok számára ideális program, valamint azoknak, akik szeretik a technikai sportokat, az autóversenyeket, a benzingőzt. Fontos szempontnak tartom, hogy mivel kevés versenyzési lehetőség van Békés megyében, így ezen a napon mindenki egy kicsit közelebb tud kerülni egy versenyautóhoz, ezáltal pedig az autósportok világához – mesélte.

Ez teljesült is, hiszen a rendezvény vendégei érdeklődve vették szemügyre a kiállított autókat vagy hallgatták meg a járgányok nem éppen halk hangját.

Ha a továbbiakban is értesülni szeretne a témában,
akkor lájkolja az OrosCafé Facebook-oldalát.