- hirdetés -

Kerékpártúrát szervezett az Orosházán és a járásban élők számára a Dr. László Elek Kórház és Rendelőintézet Egészségfejlesztési Irodája. Elsőként május 7-én, Csorvás felé vették az irányt a túra résztvevői.  

A rendszeres kerékpározás számos jótékony hatással bír az emberi szervezetre. Lelki feltöltődést jelent, erősíti a szív- és keringési rendszert, növeli a tüdő kapacitását vagy segít a testsúly csökkenésében. Az Egészségfejlesztési Iroda (EFI) ezért gyaloglóklubja után létrehozta a Négy évszak biciklitúra nevű kezdeményezését is az érdeklődők és mozogni vágyók számára.

– Mindig más település lenne az úti cél, elsőként Csorvásra fogunk menni. Amint elértük a célunkat, megállunk, megpihenünk, 15-20 perces szabad foglalkozás keretében a visszaindulás előtt. Összesen olyan 30-37 kilométert jelent, a kezdeményezés lényege, hogy mozogjunk és kint legyünk a szabadban illetve a csapatösszetartás, hiszen a résztvevők többsége már ismeri egymást – árulta el a részleteket Szpisjak Brigitta, az EFI irodavezetője és rekreációs szervezője.

Ezúttal 11-en vágtak neki az iroda munkatársaival közösen a távnak, de bíznak benne, hogy a létszám a következő, júniusra tervezett túrára tovább növekszik majd. Akkor Székkutast veszik célba. Magát az eseményt már hetekkel korábban elkezdték hirdetni, hogy mindenki időben értesüljön róla és az érdeklődők megfelelően be tudják majd osztani az idejüket. A többség a hétvégét részesítette előnyben, a választás így a szombat délelőtti időpontra esett.

A résztvevők egyik, Deák Ferencné azonban kíváncsiságból már az előző héten is bejárta a helyszínt. Mint mondta, rutinos vendégnek számít az iroda programjain, legyen az torna, gyaloglás vagy éppen kerékpározás.

– Egyébként is szeretek kerékpározni, szóval nekem nem okoz gondot, hogy ismét nekivágjak ennek a távnak. Felfrissít és kikapcsol. Egyébként 1 óra 15 perc alatt értem ki a múltkor, szép volt a táj, így fényképeket is csináltam. Remek kikapcsolódás, ajánlom mindenkinek – mesélte lelkesen.

Ha a továbbiakban is értesülni szeretne a témában,
akkor lájkolja az OrosCafé Facebook-oldalát.