- hirdetés -

Szerda délután klubfoglalkozás keretében szalonnasütéssel és vidám csevegéssel múlatták az időt a Platán Nyugdíjas Klub tagjai. Ez már a sokadik összejövetelük volt ebben az évben.

A pandémia csökkenésével tavaly a platán volt az első a nyugdíjas klubok közt, akik megkockáztattak egy szabadtéri közös rendezvényt. Az is a mostanihoz hasonló szalonnasütéssel egybekötött vidám beszélgetés volt. Huszárik István, a klub elnöke elmondta, idén több dolog is történt már a Platán életében.

Kész. Finom és gusztusos. (Fotó: Horváth Bence)

– Egy hónappal ezelőtt megkerestek a tavaly alakult Csillag Áfész klub tagjai. Úgy látják, hogy nálunk rendszeresek a jó programok, amihez szívesen csatlakoznának. Természetesen örömmel mondtunk igent, ma is itt vannak közülük többen. Minden hónapban a hónap eső szerdája a klubnapunk, de ezek mellett is szervezünk programokat. Legutóbbi kirándulásunkra tervezett 35 személyes buszt le kellett cserélnünk egy 50 személyesre. Negyvennyolcan vettünk részt a Szabadkígyósra indult kiránduláson. Nem csak a kastélyt néztük meg, hanem a mellette található majorságot is. A mai szalonnasütés az együttlét, a jó beszélgetések mellett alkalom arra, hogy előkészítsük a következő, makói kirándulást – avatott be Huszárik István.

A programok motorja, a fő szervező, az elnök: Huszárik István (Fotó: Horváth Bence)

A platánosok június elején Makóra, a Hagymatikumba szerveznek fürdőzéssel egybekötött kirándulást. A júliusi klubnapra szeretnék meghívni Tercsi József mesterszakácsot és megkérni, főzzön nekik egy – az általa híressé vált – Orosházi tányérost. Szintén a nyári tervek közt szerepel még egy erdélyi kirándulás, Torockóra, ahol csillagtúra szerűen több nevezetességet látogatnak meg. Erre a kirándulásra már meg is szervezték a helyi idegenvezetőt is.

– El kell mondanom, hogy nem csak akkor aktív a tagságunk, amikor kirándulásról van szó. Ha társadalmi munka adódik akkor is jönnek. Itt van a nyugdíjas ház udvarán a virágoskertünk, amit minden ide látogató és persze a tagság is megcsodál és ezt is együtt tartjuk rendben – tette még hozzá az elnök.

Ha a továbbiakban is értesülni szeretne a témában,
akkor lájkolja az OrosCafé Facebook-oldalát.