- hirdetés -

Retró majálist tartottak csütörtökön a Platán Idősek Otthonában. A fél 9-kor kezdődő felvonulás és a lengőteke bajnokság után a város óvodásaival közösen ültettek fát az otthon lakói.

Szépen feldíszített udvar látványa fogadta a Platán Idősek Otthonának lakóit csütörtök reggel, az itt dolgozók igazi retró majálissal örvendeztették meg az ellátottakat. A program fél 9-kor közös felvonulással kezdődött.

– Reggel tettünk egy nagy sétát a retró majálisok emlékét idézve, így indult a mai rendezvényünk – mesélte Urbán-Szarka Krisztina, a Platán Idősek Otthona vezető ápolója. – Hosszú-hosszú éveken keresztül a majálisainkon a Platán és a társintézmények lakói mutatták be kulturális programjaikat, idén viszont teljesen megújultunk. Az idősek elé ma délelőtt igen színes műsor tárult, felléptek a Liszt Ferenc Alapfokú Művészeti Iskola táncosai és az Uzsoki utcai óvoda néptánc csoportja is. Az udvaron a lakók különféle ügyességi játékokban tehették próbára magukat, a legjobbakat finomsággal jutalmaztuk. Sőt, a bátrabbak még a lengőteke-bajnokságra is benevezhettek – folytatta.

Közös faültetés az óvodásokkal

Az udvaron egy facsemete is helyet kapott, a kis fa a megújulást jelképezi az itt élők és dolgozók számára. Hagyományteremtő szándékkal ültették el ezt most közösen az ovisok és az idősek. A tervek szerint minden évben családi napkor és majáliskor is egy-egy fával gazdagítják majd az otthon kertjét.

A táncbemutatók és ügyességi játékok után igazi hagyományos majálisi étkek vártak a lakókra, a finom hurka kolbászt élőzenés kíséret mellett élvezhették az ellátottak. Desszertként friss kürtőskalács került az asztalokra a házi limonádé mellé.

Ha a továbbiakban is értesülni szeretne a témában,
akkor lájkolja az OrosCafé Facebook-oldalát.