- hirdetés -

A városalapítás évfordulója alkalmából rendezett ünnepségen az Orosháza Közszolgálatáért Díjat az Orosházi Járási Hivatal munkatársa, Plesóczki Ágnes Klára vehette át.

Plesóczki Ágnes már több mint 30 éve dolgozik a közigazgatásban, jelenleg az Orosházi Járási Hivatal hatósági és gyámügyi osztályának ügyintézőjeként végzi feladatait. Szakmai pályáját az önkormányzati igazgatás területén, Kardoskúton kezdte, majd jegyzői feladatokat látott el Pusztaföldváron. Pályafutása során komoly szakmai tapasztalatot szerzett az önkormányzati és az állami igazgatás területén egyaránt, a pusztaföldvári évek után több éven az Orosházán működő munkaügyi kirendeltségen, valamint Békéscsabán a Munkaügyi Központban dolgozott, majd az Orosházi Polgármesteri Hivatalba került, ahol szabálysértési ügyintézőként, majd igazgatási osztályvezetőként tevékenykedett.

Méltatásából kiderül, kormánytisztviselőként munkáját mindig is a szakszerűség, a jogszabályoknak való megfelelés jellemezte, feladatait felelősségteljesen végzi ma is. Szakmai ismereteit folyamatosan és kitartóan bővíti. Munkatársai felé nagy empátiával fordul, kedves, segítőkész, kollégái és vezetői minden esetben számíthatnak rá. Plesóczki Ágnessel beszélgetünk.

Hogyan írná le, milyen feladatokból áll az Ön munkája?

– Alapvetően szociális ügyekkel foglalkozom, ezek közé tartozik többek között az aktív korúak ellátása, az időskorúak járadéka, az ápolási díj, a gyermekek otthongondozási díja és a közgyógyellátás is. Szeretem a munkám. Már a gimnáziumi évek alatt eldőlt, ezen a pályán szeretnék majd felnőttként dolgozni. Így Sarkadon, az akkori Ady Endre Gimnáziumban igazgatási ismeretekből érettségiztem, majd az Államigazgatási Főiskolán igazgatásszervező oklevelet szereztem. Később, munka mellett a pécsi Janus Pannonius Tudományegyetem humán szervező szakán bővítettem tovább szakmai ismereteimet.

Mi volt a vonzó az Ön számára ebben a pályában?

– Egyrészt az, hogy emberekkel foglalkozhatok, hogy a közösségért, a köz szolgálatában dolgozhatok. Igaz, ez azt is jelenti, hogy nagyon sok türelemre, emberek iránti lojalitásra és tiszteletre, valamint empátiára van szükség a munkám során. A másik, ami vonzóvá tette számomra ezt a pályát, az a munka sokszínűsége. Nagyon szerteágazó ez a feladatrendszer, folyamatosan változnak a társadalmi viszonyok, és ugyanúgy a jogrendszer is, így az én esetemben elengedhetetlen a mindennapos tanulás. De én ezt szeretem, szerencsésnek érzem magam, hogy ennyi szakterületen dolgozhattam, ezek segítettek azzá lennem, aki vagyok. A munkám megunhatatlan, hisz mindig van benne valami új, valami érdekes. Számomra ez adja a szépségét.

Milyen érzés volt átvenni az Orosháza Közszolgálatáért Díjat?

– Nagy meglepetés és egyben nagy megtiszteltetés volt a számomra. Nehéz szavakkal kifejezni, mit éreztem, mikor átnyújtották a díjat. Jó érzés volt ott állni a többi kitüntetett közt, egy pódiumon azokkal az emberekkel, akik iránt nagy tisztelettel viseltetek. Ez az elismerés arra sarkall, hogy legalább ekkora, vagy inkább még nagyobb intenzitással és odaadással dolgozzak tovább. Mindenképp lendületet adott a további munkához. Örömmel mondhatom, ennyi év munkaviszony után is rengeteg energiám van még, így remélem, sok új kihívás vár még rám.

Kiemelt kép: Horváth Bence

Ha a továbbiakban is értesülni szeretne a témában,
akkor lájkolja az OrosCafé Facebook-oldalát.