- hirdetés -

Az augusztus 20-i városi ünnepségen Mokry Sámuel Díj Orosháza Mezőgadaságáért elismerést vehetett át Halustyik László.

Halustyik László a legidősebbként ismert orosházi méhész, aki a tavalyi évben az Orosháza és Körzete Méhész Egyesülettől életműdíjat kapott a több mint 65 éves tagsága elismeréseként. 5 évvel korábban, 50 éves munkájáért az Országos Magyar Méhész Egyesülettől megkapta a kiváló méhész címet is.

Élete során több szakmája is volt, géplakatosként, anyagbeszerzőként, kistermelőként is dolgozott, nyugdíjazása előtt pedig saját autóbusszal különjáratos és nemzetközi utakat vállalt.

Halustyik László legjobban a kaptárak közt érzi magát (Fotó: OrosCafé)

Már 1954-ben megvolt az első méhcsaládja, a 80-as években 140 családnál tartott. Aktív tagja és tevékeny pillére az orosházi méhész egyesületnek, feleségével együtt napjainkban is részt vállalnak a székház felújításában, szépítésében. Szeretettel és odaadással vesznek részt a bemutatókon, a méz és a méhészet népszerűsítésében.

– Rendkívül váratlanul ért a kitüntetés híre, melyet Horváth József barátom, a gazdakör alelnöke osztott meg velem. Kaptam már életemben több elismerést, de arra gondolni sem mertem, hogy városi szinten is gondolnak rám. Úgy gondolom, hogy ez nem csak az enyém, hanem a méhész egyesületben velem dolgozók is kapták a gyönyörű városi ünnepségen. Világ életemben Orosházán éltem, dolgoztam és ez a többi kitüntetés közt az első sorba helyezi nálam a Mokry-díjat – tette hozzá a kitüntetett.

Ha a továbbiakban is értesülni szeretne a témában,
akkor lájkolja az OrosCafé Facebook-oldalát.