- hirdetés -

Péntek délután gyülekeztek a diákok, tanáraik, illetve a rokonok barátok ismerősök, hogy tanúi legyenek, amikor a végzős diákok ünnepélyesen búcsút vesznek az alma matertől.

A Gyulai Szakképzési Centrum Kossuth Lajos Technikum, Szakképző Iskola és Kollégium hét osztályból száznegyvenhét végzős diák kezében volt ott a virágcsokor, lógott vállukon a ballagó tarisznya, amint az iskolavezetés tagjait követve bevonultak az iskola díszudvarára. Mint Pörneki Attila igazgató elmondta, nagy örömükre szolgál, hogy két év szünetet követően nem az online térben, hanem ismét a hagyományoknak megfelelően tudták megszervezni ezt az ünnepet.

– A 147 végzősünk a jövő héten érettségizik, illetve szakmunkás vizsgát tesz és erre mi, pedagógusok büszkék vagyunk. Azért is örömteli a mai alkalom, hisz az égiek is velünk vannak és szép időben, a csodás díszudvarunkon tudjuk elbúcsúztatni a végzősöket – tette hozzá az igazgató.

Fotó: Palotás Rajmund

Az ünnepségen a Himnusz hangjai után Pörneki Attila igazgató mondott ünnepi beszédet. Elmondta, hogy jó érzés ránézni a feldíszített díszudvaron összegyűlt végzős diákokra, illetve büszke és meghatott rokonaikra.

– Büszkén tekintek végig soraitokon és tekintsetek ti is így magatokra. Hamarosan nem csak egy érettségivel, vagy szakmával lesztek gazdagabbak, hanem egy lehetőséggel is. Lehetőséggel, hogy tanulhattok tovább, vagy lehetőséggel, hogy jó állást szerezzetek, lehetőséggel, hogy bebizonyítsátok, jó szakemberek vagytok. A lehetőség pedig a sikert is magában hordozza. Éljetek vele, használjátok ki és valósítsátok meg álmaitokat – szólt a ballagókhoz Pörneki Attila.

Az igazgató búcsúztató szavai után az elmúlt tanév legkiválóbb végzőseit jutalmazta az iskola, majd a végzősök és a 11. évfolyamosok egy-egy képviselője mondta el búcsúzó, illetve búcsúztató szavait.

A meghatottság mellett, az ünnepelt diákok közül sokaknak, már a jövő hét feladatai is ott voltak a gondolatai közt. Ádász Krisztián, végzős eladó mondatai is erre utalnak.

– Nagyon örömteliek és meghatók ezek a pillanatok, hisz valahol az egész itt töltött idő alatt erre készültünk. Ugyanakkor már a jövő hét, a vizsgák is az eszünkben járnak, hisz talán a legfontosabb megmérettetés előtt állunk. Bízom benne, hogy jól alakul minden – mondta el a végzős diák.

Ha a továbbiakban is értesülni szeretne a témában,
akkor lájkolja az OrosCafé Facebook-oldalát.