- hirdetés -

Már hetekkel az előadás előtt elfogytak a jegyek, nagyon várta az orosházi közönség Neil Simon Különterem című darabjának bemutatóját. A Petőfi Művelődési Központ nézőtere teljes egészében megtelt április 26-án, ezen az estén a színház kedvelőire egy szórakoztató, mégis komoly mondanivalót hordozó előadás várt.

„Az elegáns párizsi LA Casette Hotel különtermébe vacsorameghívást kap hat vendég.
Először három férfi érkezik, akik nem ismerik egymást. Aztán megérkezik három nő, és itt kezdődik a meglepetések sorozata…” – Ezt a csalogató leírást találták a darab plakátjának olvasói, valóban, a történet eleje szinte krimiszerűen indult, a nézők azonnal feladat elé lettek állítva: meg kellett fejteniük, ki kihez kötődik, és mégis milyen szálon.

– Ettől a homályosságtól lesz olyan izgalmas a darab – árulta el az előadás előtt Bozsó Péter színész, aki először járt Orosházán. – De amellett, hogy váratlan és humoros a történet, egyúttal komoly mondanivalót is hordoz a kapcsolatokról, azok erejéről és tartósságáról. A darabban három férj találkozik három volt feleségével, a háttérben pedig titkos erők fondorlatos módon próbálják összehozni az elvált párokat. Niel Simon az egyik legjobb vígjátékszerző, ezt a nézők visszajelzése folyamatosan igazolja. Garantálunk egy közel három órás önfeledt, nevettető, de ugyanakkor elgondolkodtató, tartalmas estét.

A három volt férj (Fotó: Horváth Bence)

A férjeket Bozsó Péter, Kerekes József és Szakács Tibor alakítja, a feleségek bőrébe Hegyi Barbara, Tornyi Ildikó és Csepregi Éva bújt. A darab jó hangulatú, a történetet szellemes dialógusok viszik előre, bár még a humoros helyzetekben is találunk mély mondanivalót. Igaz, happy endet nem kapunk, jó szórakozást és néhány tanulságot viszont igen.

Csepregi Éva most is nagy örömmel jött városunkba. Az előadás előtt őt is mikrofonvégre kaptuk.

– Anno Orosháza központi helye volt a régi Neoton Famíliának. Működött itt egy nagyon jó Neoton klub, még ma is tartjuk a kapcsolatot egy-két emberrel. Imádom ezt a várost, olyan jó volt végigsétálni a művelődési ház folyosóján, és meglátni magunkat egy-egy plakáton – mondta Csepregi Éva.

Minden jegy elkelt (Fotó: Horváth Bence)

Nemrégiben énekesként, most viszont teljesen más szerepben, színésznőként állt az orosháziak elé.

– Nagy kihívás ebben a társaságban, ilyen nagyszerű színészek között játszani. Nagy öröm a számomra, hogy mind elfogadnak és segítenek – folytatta Csepregi Éva. – Több mint 20 éve próbáltam ki magam először színészi minőségben, jó pár szerepet eljátszottam a Ruttkai Éva Színházban, örömmel tekintek vissza a Shirley Valentine, A kaktusz virága, a Vidám kísértet vagy a Mégis, kinek az élete? című darabokra. Mindezt a menedzseremnek köszönhetem, aki a zene mellett imádja a színházat is. Nagyon más énekesként és színészként színpadra állni. Az előbbinél magunkat adjuk, mi vagyunk a főszereplők, és az a feladatunk, hogy megszólítsuk a rajongóinkat. Az utóbbi viszont egy zárt világ, ahol egy teljesen más karaktert kell megjelenítenünk. A Különteremben kapott szerepemet rettenetesen élem. Egy nagyon összetett személyiséget eleveníthetek meg, aki egyszerre primadonna és egy olyan nő, aki mindent elkövet a férjét visszaszerzéséért.

A fel-feltörő kacagások azt jelezték, az orosházi közönség jól szórakozott a darab humoros jelentein. Hogy kit mennyire talált el a történet komolyabb oldala, az már más kérdés.

Ha a továbbiakban is értesülni szeretne a témában,
akkor lájkolja az OrosCafé Facebook-oldalát.