- hirdetés -

Finom halászlé mellett tartotta éves közgyűlését a húsz tagot számláló Orosházi Képzőművészeti Közhasznú Egyesület. Az április 24-ére szervezett eseménynek a Zombai utcán található egyesületi műterem adott otthont.

– A 2021-es év sajnos nem az elképzeléseink és terveink szerint alakult – kezdte F. Varga Mária, az OKKE elnöke. – A Covid rányomta bélyegét az egész életünkre. A kényszerű bezártság az egyesületi életet is megnehezítette, tekintve, hogy tagságunk leginkább a veszélyeztetett korosztályhoz tartozik. Így aztán a tervezett programjainknak ismét csak a töredéke valósulhatott meg.

Azért a 2021-es évben sem állt meg az élet az OKKE számára. Július 8-a és 11-e között alkotó napokat tartottak a gyopárosi BRDSZ üdülőben, augusztus 5-én a Városházi Galériában megnyílt Benkő Zsuzsanna egyesületi tag önálló tárlata, augusztus 13-án pedig Dávid Zoltán, Orosháza polgármestere megnyitotta a Petőfi Művelődési Központban az OKKE éves kiállítását.

Szeptember 24-én az egyesület Élményfestést szervezett a PMK-ban, ahová minden érdeklődőt szeretettel vártak egy közös festmény elkészítésére. November 4-én a Városházi Galériában ismét OKKE kiállítás nyílt, amelyet az egyesület új tagtársa, Bíró Attila nyitott meg.

– Alapszabályunk szerint fontosnak tekintjük a kiemelkedő jelenlétet Orosháza és kistérsége képzőművészeti életében – folytatta F. Varga Mária. – Feladataink között szerepel a tárlatok rendezése és cserekiállítások lebonyolítása, a kapcsolatok felvétele és ápolása, nyílt napok, alkotónapok és családi napok szervezése. A 2022-re tervezett programjaink közül egy már megvalósult, megnyílt Szénási Józsefné első kerek évfordulós önálló kiállítása. Idén is tartunk alkotónapokat a gyopárosi BRDSZ üdülőben, a tervek szerint kétszer is, tavasszal és ősszel. Augusztusban nyílik meg a Petőfi Művelődési Központban az OKKE éves reprezentatív nyári tárlata, novemberben pedig Ujfalussy István évfordulós kiállítása lesz látható a közönség számára – zárta az egyesület elnöke.

Fotók: OKKE saját gyűjteménye

Ha a továbbiakban is értesülni szeretne a témában,
akkor lájkolja az OrosCafé Facebook-oldalát.