- hirdetés -

A junior korosztály számára rendeztek birkózóversenyt április 24-én az Eötvös iskola tornacsarnokában. Az Orosházi Birkózó Egyesület által szervezett megmérettetésen kívül az aranyérem mellett a válogatott kerettagságért és így a világversenyeken való részvételért is küzdöttek a sportolók.

Hosszú idő után 2019 októberében jött el az idő újra, hogy birkózóversenynek adjon otthont Orosháza, akkor a Táncsics Mihály Gimnázium tornatermében léphettek szőnyegre a térség ifjú birkózópalántái és egyből 4 korosztály mutathatta meg ügyességét. A következő megmérettetésekre nem kellett sokat várni, hiszen válogatóversenyeket vagy diákolimpiai döntőt is rendezett az elmúlt időszakban a város két birkózó csapata.

Ezúttal az Orosházi Birkózó Egyesület szervezte meg a következő hazai rendezésű versenyt, ahol ezúttal a junior korosztály képviselői mutathatták meg tudásukat és ügyességüket. A város önkormányzata és a Magyar Birkózók Szövetségének támogatásával megszervezett viadalon ezúttal nem a rangsorhoz való pontszerzés, hanem a válogatottban való részvétel volt a cél.

– Ebben az évfolyamban már volt egy válogatóverseny, a mai a második a korosztály számára, szóval kiemelt erőpróbáról beszélhetünk. Szeretnénk ezeket a rendezéseket a jövőben tovább bővíteni, hiszen az elmúlt években nagyon jó kapcsolat alakult ki az egyesületünk és a hazai szövetég között, a minőséggel elégedettek voltak, ezért mi is igyekszünk minél jobban megfelelni, hogy a komoly versenyek lehetőségeit is megkapjuk – nyilatkozta az OBE technikai vezetője, Ivanics András.

Vasárnap a korosztály kötöttfogású, szabadfogású és női birkózói egyaránt szőnyegre léptek, összesen több mint 100 nevezés érkezett. Az orosházi egyesületek birkózói is szépen teljesítettek, sokan állhattak fel közülük a dobogó valamelyik fokára, de a többiek sem vallottak szégyent.

Az Orosházi Spartacus Birkózó Klubot ezúttal négy versenyzője képviselte. Cziráki Klaudia a hatodik helyet szerezte meg súlycsoportjában, míg a kötöttfogású 72 kilogrammos Zónai Zsolt a négy közé jutásért szenvedett vereséget. Egészen a döntőig menetelt a női 62 kilogrammos súlycsoportban Páli Mirella, ő eredetileg még az eggyel fiatalabbak között a kadet korosztályban birkózik és külön engedéllyel indult. Ezúttal ezüstéremmel zárt. Csapattársa, Jochim Márk a szabadfogású 79 kilogrammos mezőnyben szintén a döntőig menetelt, amit meg is nyert így a dobogó legfelső fokára állhatott fel.

Az Orosházi Birkózó Egyesület ezúttal összesen 7 versenyzőt indított. A női mezőnyben Jenei Noémi az ötödik helyen zárt a 62 kilogrammos súlycsoportban. A szabadfogású 70 kilogrammban két OBE-versenyzőért is szurkolhattunk, Fekete Bence végül a 3. helyen, míg Molnár Tibor az 5. helyen zárt. 6 lett szintén szabadfogásban a 74 kilósok közt Hangyási Balázs, míg a 97 kilogrammban Debreczeni Tamás ezüstéremmel zárt. A 97 kilogrammos súlycsoport ezüstérmeit kibérelték az egyesület versenyzői, a kötöttfogásúak közt Bakos Ferenc zárt hasonlóan, míg a 72 kilogrammos Pócs Noé 5. lett.

Ha a továbbiakban is értesülni szeretne a témában,
akkor lájkolja az OrosCafé Facebook-oldalát.