- hirdetés -

Ünnepélyes keretek között, a Szent György napi programsorozat részeként adták át Mezőhegyes legújabb beruházását, a Zöld város kialakítása című projekt fejlesztéseit. A művelődési központ környékén megvalósult 220 millió forintos beruházás részleteit, illetve a további elnyert fejlesztési támogatásokról szóló döntéseket Erdős Norbert Orosháza és térsége országgyűlési képviselője és Pap István Tibor, Mezőhegyes város polgármestere ismertette az április 23-i ünnepségen. 

A projekt keretében játszótér, szabadtéri kondipark, futópálya épült, a zöldfelület és a szabadtéri színpad környezetének megújítása mellett új árusító pavilonokat és az épület előtt egy régóta hiányolt buszöblöt alakítottak ki. A beruházást jelentős részben uniós támogatásból, TOP-pályázat keretében finanszírozta az önkormányzat. 

Erdős Norbert az átadón arra emlékeztetett, hogy amikor 1983-ban megépült a művelődési ház, akkor a kor egyik legmodernebb ilyen épületének számított, de most már mardossa az idő vasfoga. A képviselő szerint nagyon nagy előrelépés, hogy egyelőre az épület környéke megújulhatott egy komplex beruházás keretében, ami így a mezőhegyesi családok számára új lehetőséget, színvonalas környezetet teremt. 

Pap István Tibor polgármester az épület kapcsán úgy fogalmazott, a következő nagy küldetésük, hogy az ÁMK-t felújítsák. – Nem csak iskola, hanem művelődési központ, a társadalmi eseményeink színhelye, a városnak itt dobog a szíve – mondta a városvezető. Ugyanakkor felhívta a figyelmet arra, hogy ez a projekt csak egy része Mezőhegyes fejlesztéseinek, hiszen mindenki láthatja a Ménesbirtok sorra megvalósuló beruházásait, és az önkormányzat is több pályázatot nyert már, de van, ami elbíráslás vagy éppen előkészítés alatt áll még. – Ha mindezeket meg tudjuk valósítani, akkor Mezőhegyes teljes területére nézve lesznek fejlesztéseink, a Kozma Ferenc utca mentén a város valamennyi pontja fejlesztés alá fog esni – összegezte a terveket Pap István Tibor. 

A részletekről, az elmúlt másfél évben előkészített további sikeres fejlesztési tervekről a két politikus közösen tájékoztatta az ünneplőkkel. Elsőként a Csokonai utcai bölcsőde felújításáról, bővítéséről esett szó, amelyre 111 millió forintot nyert az önkormányzat március végén. A következő beruházás a Ruisz Gyula utcai óvoda fejlesztése lesz, amely 125 millió forint támogatást kap. A településvezető felhívta a figyelmet arra, hogy ezzel a beruházással együtt az óvoda-bölcsőde mindhárom telephelye megújul. Az egyik legnagyobb TOP-Plusz-os forrást a parkok, Béka-tó, Hársfa utca fejlesztésére nyerte most Mezőhegyes 366,6 millió forint értékben. A polgármester ismertetője szerint a Szent György park teljes egészében meg fog újulni, a Csekonics park és a Béka-tó, valamint a temetői út felújítása szerepel még a rekonstrukciós programban. 

A várost érintő legújabb Magyar Falu Program pályázati döntéseit szintén Erdős Norbert jelentette be. A temető fejlesztésére 3 millió forintot nyert a település, ebből urnafal épül. Járdaépítésre 10 millió forintot kap az önkormányzat, ebből a Tavasz utca járdafelületét építik újjá. Kommunális eszközökre, azaz multifunkciós traktorvásárlásra 12,2 millió forint jut. Mezőhegyesen a hazai forrásokból finanszírozott legnagyobb beruházás az önkormányzati ingatlanok korszerűsítésére, azaz a Centrál épülete szerkezeti hibáinak javítására elnyert 52,5 millió forintból valósul meg a jövőben. 

A legfrissebb döntés értelmében pedig a József Attila Általános Iskola Gyermekeinkért Alapítvány 2 millió forint támogatást kap a gyermeknapi rendezvény megszervezéséhez. 

Összegezve a támogatói döntések nyomán a városba érkező finanszírozást Erdős Norbert országgyűlési képviselő véleménye, hogy most nagyon sokan irigykednek Mezőhegyesre. 

Ha a továbbiakban is értesülni szeretne a témában,
akkor lájkolja az OrosCafé Facebook-oldalát.