- hirdetés -

A település alapítási évforduló tiszteletére – két év szünet után – úja megszervezte népszerű városismereti versenyét az Oros-haza Baráti Kör. A megmérettetésen a város általános iskoláinak tizenegy csapata vett részt.

Kálmán László, az Oros-haza Baráti Kör vezetője elmondta, nagy örömükre szolgál, hogy pandémia miatti két év kihagyás után is ilyen szép számmal összejöttek a csapatok. A versenyt a hagyományok szerint szervezték. A csapatoknak a város öt pontján felállított pontokon kellett megjelenni, forgószínpad szerűen és ott megoldani a különböző feladatokat.

Akik már az első részletből tudták a választ, három pontot kaptak (Fotó: Horváth Bence)

– Természetesen volt B tervünk is, ha az időjárás rosszabb lett volna, az öt állomást a művelődési központban állítottuk volna fel, de így azt hiszem jobb. Ez így egy városi sétával egybekötött, ismeret átadós vetélkedő, ahol a gyerekek nem csak számot adhatnak tudásukról, de adott esetben gyarapíthatják is azt. Van a feladatok között képfelismerés, térképen kell elhelyezniük a versenyzőknek Orosháza szobrait, városismereti totó, Orosháza régmúltjától, napjainkig, orosházi hírességek elrejtett neveinek megtalálása. A vetélkedő egyik témája a testvértelepülések, ennek kapcsán van Orosháza-Gyopárosfürdő és Tusnádfürdő összehasonlítás is – tájékoztatott Kálmán László.

„Ezt a szobrot ide rajzold be”… (Fotó: Horváth Bence)

A katolikus templomnál, az Árpád kertben, a művelődési központnál, az evangélikus templomnál és a Bille udvarban is nagy volt a sürgés forgás szombat délelőtt. Jöttek, mentek a csapatok, oldották meg a feladatokat. És hogy milyen eredménnyel? Íme:

5-6. osztály:
1. Amnonymus  – Vörösmarty
2. Evások 2.0    – Székács
3.  Üvegvárosi lányok  –  Czina

7-8 osztály:
1.  Evások   – Székács
2. Exkaliburd – Eötvös
3. Szappan  – Református

Ha a továbbiakban is értesülni szeretne a témában,
akkor lájkolja az OrosCafé Facebook-oldalát.