- hirdetés -

Idén is a már hagyományos Városalapítási Focikupa megszervezésével csatlakozott az ünnepségsorozathoz a Gyermek és Ifjúsági Önkormányzat. Ezúttal nem csoportokba osztva, hanem bajnoki rendszer szerint, 15 perces mérkőzéseken rúgták a bőrt a fiatalok.

Ha településalapítási ünnepségsorozat, akkor focikupa a Táncsics Mihály Gimnázium udvarán – az évek során már hagyományossá vált, hogy az Orosházi Gyermek és Ifjúsági Önkormányzat is beszáll ezzel a programmal az ünnepségsorozatba, a koronavírus-járvány az elmúlt két évben viszont sok más eseményhez hasonlóan ezt is felülírta.

Idén azonban végre megtört a jég és újra játszhattak.
– Szívesen szervezzük meg mindig ezt a programot, így nagyon örülünk neki, hogy ennyi csapat nevezett és egy jót játszhatunk. Középiskolásoknak hirdettük meg az eseményt, 20 év volt a felső korhatár – nyilatkozta Magonyné Urbán Zsuzsanna, ifjúsági referens.

A szabályokat a rendezvény főszervezője, Tárnyik Balázs ismertette a csapatokkal. Mint kiderült, 15 perces mérkőzéseket játszottak, ezúttal nem csoportokra osztva, hanem bajnoki rendszerben. Az első három helyezett csapat kapott kupákat vagy részesült különdíjakban. Ha a labda elhagyta a játékteret, a bedobás mellett ezúttal rúgni is lehetett.

A találkozók végig sportszerűen, barátságos jelleggel zajlottak a résztvevők között, akik csapataiknak olyan hangzatos neveket találtak ki az EVA és a Chelsea mellett mint például a Korcsok, az Albán FC vagy épp a Csontdaráló Maffia.

Ha a továbbiakban is értesülni szeretne a témában,
akkor lájkolja az OrosCafé Facebook-oldalát.