- hirdetés -

Az Orosházi Kolbászklub márciusban tartotta tisztújító közgyűlését, ahol az új elnökség megválasztása mellett meghatározták az egyesület fontosabb céljait is.

Tavaly év végén egészségügyi problémákra és egyéb elfoglaltságaira hivatkozva lemondott klubelnöki tisztéről dr. Muntyán János. A klub közgyűlése a pandémia miatt csak márciusban ült össze és választott új elnökséget. Mint volt alapító elnököt, ismét Sándor Lászlót helyezték a vezetői tisztségbe. Titkárként Vígh Antal, gazdasági vezetőként dr. Ökrös Ferenc kapott bizalmat a tagságtól.

Sándor László és a híres, hamuban érlelt kolbász (Fotó: Orosházi Kolbászklub)

Az új elnökséggel az élén, a klub nagy lendülettel kezdett munkához. Komoly terveink vannak – mondta el kérdésünkre Sándor László.

– Rendkívül fontosnak tartom, hogy legyen egy végleges helyünk, legyen egy orosházi Kolbászház. A hasonló, békéscsabai mintájára legyen egy méltó hely, ahol összegyűlhet a tagság, illetve a történelmi orosházi kolbász bemutatására, népszerűsítésére is alkalmas. A földszinten létrehoznánk egy bemutatótermet, az emeleten pedig lehetne a klubhelyiségünk. Ez a hely lehetne az Orosházára látogató érdeklődők számára a bázis, ahol HIR védjeggyel levédett kolbászunkat megkóstolhatják, készítését, receptjét megismerhetik az év minden napján. Az erre a célra alkalmas épületet megtaláltuk, polgármester úr pedig támogatásáról biztosított minket. Természetesen figyeljük a pályázati lehetőségeket is, hogy mihamarabb megvalósulhasson ez az álmunk. Továbbra is minden erőnkkel azon dolgozunk, hogy az orosházi kolbász hírnevét határokon belül és kívül tovább öregbítsük – tette hozzá az elnök.

A Kolbászklub számára minden évben van jó néhány esemény, amelyen hagyományosan, évek óta szerepelnek és bemutatják felkészültségüket. Mint megtudtuk, ezeket mindenképp szeretnék tovább vinni. A legközelebbi ilyen esemény Gerendáson lesz, ahol a májusi Szlovák Kolbászkészítő Versenyen vesz részt a klub egy csapattal. Sándor László elmondta, hogy vannak további terveik is, melyek már nem csak szigorúan a kolbász készítéssel kapcsolatosak.

Dolgozik a Kolbászklub a Hagyományok-Ízek Versenyen (Fotó: Horváth Bence)

– A klub közelmúltjában nagy sikereket értünk el a különböző látvány disznóvágásokkal, ahol az érdeklődők végig kísérhették a hagyományos, orosházi módra végzett sertésfeldolgozást, a kolbász készítése mellett a hurka, az orja és különböző termékek előállítását. Ezt is szeretnénk tovább vinni. E mellett rendkívül fontosnak tartom, a kapcsolat megerősítését, szorosabbra fűzését a méltán nagy hírű és kiváló munkát végző Orosháza és Térsége Gazdakörrel. Meggyőződésem, hogy mindkét szervezet hatékonyan tudja segíteni a másik munkáját és a Hagyományok-Ízek verseny mellett újabb nagyszabású rendezvényeket is létre tudunk hozni – mutatott rá Sándor László.

Ha a továbbiakban is értesülni szeretne a témában,
akkor lájkolja az OrosCafé Facebook-oldalát.