- hirdetés -

A junior korosztály képviselői lépnek szőnyegre április 24-én, Orosházán, hamarosan ismét birkózóversenynek adhat majd otthont a város. Az Eötvös József Katolikus Általános Iskola sportcsarnokában tartott megmérettetést az Orosházi Birkózó Egyesület rendezi.

Hosszú idő után 2019 októberében jött el az idő újra, hogy birkózóversenynek adjon otthont Orosháza, akkor a Táncsics Mihály Gimnázium tornatermében léphettek szőnyegre a térség ifjú birkózópalántái és egyből 4 korosztály mutathatta meg ügyességét. A következő megmérettetésekre nem kellett sokat várni, hiszen válogatóversenyeket vagy diákolimpiai döntőt is rendezett az elmúlt időszakban a város két birkózó csapata, az Orosházi Spartacus Birkózó Klub (OSBK) vagy az Orosházi Birkózó Egyesület (OBE).

Az elmúlt 2,5 évben több verseny is volt Orosházán (Fotó: Horváth Bence)

A következő versenyre sem kell már sokat várni, melyet az OBE egyesülete rendez majd meg a város önkormányzata és a Magyar Birkózók Szövetségének támogatásával április 24-én, 10:30-as kezdéssel az Eötvös-csarnokban. Ezúttal a junior korosztály képviselői léphetnek majd szőnyegre, kötöttfogású, szabadfogású és női mezőnyben is osztanak majd érmeket. A tét nagy, hiszen válogatóverseny révén a címeres mez reményében lépnek majd szőnyegre a versenyzők és próbálnak majd minél jobb helyezéseket elérni.

A rendező egyesület kérdésünkre elmondta, hogy 7 versenyzőjüket tervezik indítani. Ez a korosztály második versenye a 2022-es szezonban, így ekkor már nem lesz semmilyen súlyengedmény. Maga a junior korcsoport három évet ölel fel egy birkózó számára. Az OBE versenyzői a korosztályon belül még a fiatalabbak közé tartoznak, valamint a kadet korosztályban szereplő birkózókat is indíthatják külön engedéllyel.

Ha a továbbiakban is értesülni szeretne a témában,
akkor lájkolja az OrosCafé Facebook-oldalát.