- hirdetés -

Rövid időn belül széles körű összefogás alakult ki egy beteg orosházi kisfiúért. Az OMTK-ULE 1913 együttese gyűjtést szervezett, ezzel is hozzájárulva egy steril szoba és fürdőszoba kialakításához, ami a leukémiában szenvedő Ákos gyógyulásához nélkülözhetetlen.

A nyolcéves Ákosról már mi is írtunk, aki tavaly nyáron betegedett meg. Szülei eleinte megfázásra gyanakodtak, később derült ki, hogy a tünetek a T-sejtes akut limfoblasztos leukémia jelei. A városban már több gyűjtést is szerveztek neki, legutóbb a Pöttyös Optika egy jótékonysági labdarúgótornát rendezett, illetve az OMTK-ULE 1913 klubja is beállt a jó ügy mögé.

– Egy szülő, Mazurákné Varga Tünde hívta fel a figyelmemet Ákosra. A család igazán nem is kérte a segítséget, mégis úgy gondolta, hogy a támogatás jól jönne a családnak, megérdemlik. Utánpótlás-nevelő egyesületként számunkra is a gyermekek a legfontosabbak, ezért természetesen azonnal igent mondtunk – mondta a gyűjtés ötletével kapcsolatban Tóth-Kása Sándor klubelnök.

Az egyesület a Szarvas elleni megyei első osztályú labdarúgó-mérkőzésből befolyt összeget ajánlotta fel. Ezen túl dobozokat is helyeztek ki a stadionban, illetve az egyesület is kiegészítette az adományt, így összesen 350 ezer forintot adhatott át Tóth-Kása Sándor a családfőnek.

– Meglepődtünk, hogy ilyen rövid idő alatt, milyen széles körű összefogás alakult ki. A felnőttcsapatunk tagjai, a szarvasi focisták is megvették a belépőt, aki csak kint volt a mérkőzésen támogatta Ákoska gyógyulását – tette hozzá Tóth-Kása Sándor.

Az összeget tartalmazó borítékot, illetve a ferencvárosi öregfiúk, az általuk dedikált mezt is ezen a héten adta át Ákos édesapjának. Csáki Tibor most az egyedüli családfenntartó, miután felesége a lehető legtöbb időt tölti a kisfiukkal, így minden támogatás jól jön számukra. Az apuka arról is beszélt, hogy eleinte nehéz volt elfogadni másoktól a segítséget.

– Úgy neveltek minket a feleségemmel, hogy azt fizetik meg, amiért megdolgozunk. Többen mondták nekünk, hogy eleget adtunk már, ezért fogadjuk el a támogatást. Nehéz erről beszélni, nagyon köszönjük a segítséget. Rettentő fontos számunkra, hogy rengeteg ismerős, barát, akikkel nem is napi szinten tartjuk a kapcsolatot, de most felkeresnek minket – mondta az OrosCafénak Tibor.

Ákos édesapja elmondta, hogy az összeget egy steril szoba és fürdőszoba kialakítására fordítják, hiszen a kórházi kezelések után a teljes gyógyuláshoz ez szükséges.

– A fiam is meglepődött, mennyien támogatják és szurkolnak azért, hogy jobban legyen. A társai mindig üzenik neki, hogy visszavárják, rajzolnak neki, imádkoznak érte. Ez nagyon fontos, hiszen érzi, hogy nincs elhagyva, folyamatosan foglalkoznak vele a barátai, ami segíti őt a gyógyulásban – tette hozzá az édesapa.

A család és Ákos is pozitívan tekint előre, a gyógyuláson kívül más alternatívát nem is fogadnak el. A nyolc éves kisfiú mindennapjait a Facebookon is követhetjük.

Ha a továbbiakban is értesülni szeretne a témában,
akkor lájkolja az OrosCafé Facebook-oldalát.