- hirdetés -

Az ünnepi hosszú hétvégén megváltozik a vonatok közlekedési rendje, csaknem a teljes tavaszi szünetben a megszokottól eltérő menetrendre kell számítani.

A MÁV közleménye szerint a vonatok április 15-én, azaz nagypénteken a szombati, 16-án és 17-én az ünnepnapi, 18-án a vasárnapi, 19-én pedig már a munkanapi menetrend szerint közlekednek. Azt javasolják, hogy a várható jelentős utasforgalom miatt és a pénztárak előtti sorban állás elkerüléséért a jegyváltáshoz az utasok vegyék igénybe a jegyautomatákat vagy az online jegyvásárlást a megújult Elvirán vagy MÁV-applikációban.

A már nem tanuló 26 éven aluliak a 33 százalékos hétvégi kedvezményt csütörtök 10 órától hétfő éjfélig vehetik igénybe. A gyermekek, családosok, tanulók, diák- és felnőttcsoportok, nyugdíjasok is élhetnek a szokásos kedvezményekkel. A tavaszi szünet és a húsvéti ünnepek idején módosul a Volánbusz helyi és helyközi autóbuszainak közlekedési rendje is.

Nagypénteken a munkaszüneti napon, 16-án a szabadnapon, húsvétvasárnap a munkaszüneti napon, 18-án, azaz húsvéthétfőn pedig a hét első tanítási szünetes munkanapját megelőző munkaszüneti napon érvényes menetrend szerint indulnak a járatok.

Ha a továbbiakban is értesülni szeretne a témában,
akkor lájkolja az OrosCafé Facebook-oldalát.