- hirdetés -

A húsvét nem húsvét finom sütemények nélkül, a hölgyek ilyenkor mindig örömmel kínálják meg locsolóikat a maguk által készített nyalánkságokkal. Az már csak rajtunk múlik, hogy ez a desszert egy szénhidrátbomba, vagy egy laktató, mégis egészséges nasi lesz-e. Tálalhatjuk a klasszikus ízeket diétás formában is, ebben segít most nekünk Kolarovszki Nóra személyi edző, táplálkozási tanácsadó, aki saját zserbógolyóreceptjét osztja meg Olvasóinkkal.

Hozzávalók: 4 evőkanál zabliszt (vagy akár mandulalaiszt), 4 evőkanál eritrit, 4 evőkanál cukormentes sárgabaracklekvár, 4 evőkanál holland kakaópor, 4 marék dió, 1 teáskanál rum (vagy rumaroma)

Elkészítés:

1) Tegyük az összes alapanyagot az aprítógépbe, és dolgozzuk össze azokat!

2) Ha ez megvan, tenyereink között formáljunk apró kis golyókat!

3) Forgassuk azokat durvára darált dióba!

4) Ezután helyezhetjük a kis zserbógolyókat muffinpapírba, vagy tegyük azokat egy szép kis tálkára!

Ez a finomság tényleg 10 perc alatt elkészült. Jó étvágyat kívánunk hozzá!

Min változtatott Nóri? Mitől lett egészséges ez a zserbógolyó-változat?

– A darált háztartási kekszet zabpehelylisztre cseréltem, a cukrot eritrittel, azaz édesítővel helyettesítettem. A reformházak és nagyáruházak polcain megtaláljuk a lekvárok cukormentes változatait is, tudni kell, hogy a hagyományos bolti lekvároknak általában 50%-a cukor, ezek viszont szinte 100%-os gyümölcstartalmúak. Igaz, a diónak magas a zsírtartalma, viszont hasznos, azaz többszörösen telítetlen zsírokat találunk benne. Ez a gyümölcs E- és B-vitaminban, valamint ásványi anyagokban (magnézium, kálium, fluor, mangán, réz, szelén) egyaránt gazdag, így kiváló immunerősítő. A dió az egyik legértékesebb csonthéjasunk – mondta el Kolarovszki Nóra.

Fotók: Horváth Bence

Ha a továbbiakban is értesülni szeretne a témában,
akkor lájkolja az OrosCafé Facebook-oldalát.