- hirdetés -

Többévnyi kihagyás után újra életre kelt az Oros-Kosár! A kipakoló kézművesek igazi húsvéti hangulatot csempésztek az Árpád-kertbe április 9-ének délelőttjén.

Az újraszerveződött Oros-Kosár első vásárára sokan ellátogattak. A nézelődők 90%-ban orosházi kézművesek portékái közül válogathattak. Találtak a standoknál húsvétra készülvén sok szép hímes tojást, rengeteg textilterméket, köztük tojásgyűjtő kis táskákat, horgolt húsvéti nyuszikat, mellettük ékszereket, rongyszőnyegeket, levendulás termékeket, dzsemeket, mézeskalácsokat, szappanokat, száraz tésztát, pontozó technikával készült képeket és ajándéktárgyakat, valamint fából készült konyhai eszközöket is.

– Sokan mosolyogva jöttek oda hozzánk, és azt mondták, „de jó, hogy újra itt vagytok és láthatunk benneteket” – mesélte Oláhné Kolozsi Mónika orosházi kézműves, a rendezvény egyik szervezője. – A helyi nagycsaládos egyesülettel közösen valósítottuk meg ezt a délelőttöt, ők kézműves foglalkoztatóházukat hoztak el ide az Árpád-kertbe, mi pedig a kézműves termékeinket. Körülbelül kétévnyi kihagyás után februárban kezdtük el újra szervezni az Oros-Kosarat, mert úgy éreztük, az embereknek hiányoznak ezek a különleges termékek, amelyekkel igazán meg lehet színesíteni a piaci kínálatot.

Az első vásár fogadtatása nagyon jól sikerült, az időjárás is kedvezett a programnak. Oláhné Kolozsi Mónika elmondta, a bővítés elől nem zárkóznak el, a kipakolás lehetősége adott más kézművesek számára is.

Az Oros-Kosár minden hónap második szombatján várja az érdeklődőket az Árpád kertben, rossz idő esetén a művelődési házban.

Fotó: Horváth Bence

Ha a továbbiakban is értesülni szeretne a témában,
akkor lájkolja az OrosCafé Facebook-oldalát.