- hirdetés -

Robotokat vezérelnek, drónt irányítanak, és még sok más innovatív digitális eszközt alkalmaznak az Orosházi Vörösmarty Mihály Általános Iskolában a tanórák színesebbé tételére. Az intézmény elismerésként a közelmúltban meghívást kapott a Londonban megrendezett digitális oktatástechnológiai világkiállításra.

A londoni BETT-kiállítás célja volt a résztvevő pedagógusok, szakemberek számára a legújabb technikai vívmányok oktatásban beépíthető eszközeinek a megismertetése, kipróbálása. A pedagógusok később az ott szerzett tapasztalatokat és eszközöket alkalmazva még hatékonyabban adhatják át a tudást a jövő generációjának.

– A kiállítás maga a csoda. Kipróbálhattuk, hogy a különféle informatikai óriáscégek milyen megoldásokat ajánlanak a gyerekek motivációjának felkeltésére, fenntartására. A 21. századi készségek – melyekre majd a leendő munkavállalóknak szüksége lesz – hogyan alakíthatók élvezetesen, könnyedén az új technológiák bevezetésével. Láthattuk, hogy mennyire fontos lesz az analitikus gondolkodás és a kreativitás, a problémamegoldó hozzáállás a jövő nemzedéknek. A jó kommunikációs készségek és a kollaboráció, illetve a szociális készségek kialakítása szintén helyet kapott a kiállításon. De a mesterséges intelligencia, a kiterjesztett valóság, a virtuális szemüvegek és a STEM, azaz a matematika és természettudományos, tervező kreativitás szintén a fókuszba került. Büszkeséggel töltött el, hogy Magyarország is képviseltette magát a kiállításon. A Maker’s Red Box csapat és Polgár Judit Sakkpalota programja is jelen voltak, illetve a Mozaik és a BookR saját standon képviselték hazánkat – mondta el Csikósné Csoh Anita, az iskola pedagógusa.

A modern technika alkalmazásával színesebbek a tanórák (archív fotó: iskola)

Megtudtuk, a bemutatott eszközök egy részét a Vörösmarty iskolában már évek óta eredményesen használják. Többek között padlórobotokat, programozható legót, kiterjesztett valóságot és virtuális szemüveget is alkalmaznak az órák izgalmasabbá tételére.

– Tehetségprogramunk által a jövő készségei szintén nagy hangsúlyt kapnak. Például a Makerspace, drónszakkör, Sakkpalota és a nyelvvizsgára készítő kurzusaink is célirányosan készítik fel a sikeres életre a jövő munkavállalóit és ez szülőként is fontos volt számomra az iskolaválasztáskor. A kiállítás rendkívül izgalmas volt és három nap alatt sem tudtam azt bejárni. A város maga gyönyörű volt és tiszta. Az emberek pedig előzékenyek és rendkívül türelmesek. Bár London népessége majdnem akkora, mint egész Magyarországé együttvéve, mégsem hallottam kiabálást, fékcsikorgást vagy akár dudálást az utcákon. Óriási élmény volt, szerencsés vagyok és hálás, hogy ebben részem lehetett – zárta a pedagógus.

fotó: iskola

Ha a továbbiakban is értesülni szeretne a témában,
akkor lájkolja az OrosCafé Facebook-oldalát.