- hirdetés -

Az intézmény egykori növendékei után pár nappal a Liszt Ferenc Alapfokú Művészeti Iskola zenetanárai is bemutatkoztak a közönségnek április 6-án, a Petőfi Művelődési Központban. A Térzene program keretében rendezett esemény volt az idei, két év után megrendezett Tavaszi Művészeti Fesztivál zárókoncertje.

Mintegy két héten keresztül vehették részt az érdeklődők idén a Tavaszi Művészeti Fesztivál programjain. A szép hagyományokra visszatekintő rendezvényt kétéves kényszerszünetet követően rendezték meg újra. Az idei ráadásul jubileumi alkalom volt, huszadszor csendültek fel a hangszerek a fesztivál alkalmából.

A Liszt Ferenc Alapfokú Művészeti Iskola tanulói és tanárai is nagyon vártak már, hogy ismét közönség elé állhassanak. Ezt az intézmény igazgatója, Kardosné Bánhidi Éva is kiemelte szerda esti köszöntő beszédében, ahol egy Kodály Zoltán-idézetet mondott el: A zene az élet olyan szükséglete, mint a levegő. Sokan csak akkor veszik észre, ha már nagyon hiányzik.

– A korábbi két év bezártsága után mind a közönség, mind a művészeti iskola tanulói és tanárai, éreztük, hogy egyre fogy a levegő, egyre jobban vártuk, hogy ismét felcsendüljön a zene a színpadon, a közönség előtt, mint ahogy vártuk azt is, hogy a képzőművészeink munkáiban gyönyörködhessenek a szülők, érdeklődők. Az elmúlt napokban több külön koncertet tartottunk, valamint a képzőművészek szebbnél szebb alkotásaiból nyílt kiállítás – foglalta össze.

Az elmúlt héten az iskola nyolc egykori növendékét hallgathatták meg a zenekedvelők, hogy hol tartanak a művészeti pályára vezető tanulmányaik során. Ezúttal pedig zárásként az iskola tanárai léptek fel, egyéni és kamarazenei produkciók egyaránt felcsendültek.

Ha a továbbiakban is értesülni szeretne a témában,
akkor lájkolja az OrosCafé Facebook-oldalát.