- hirdetés -

A Liszt Ferenc Alapfokú Művészeti Iskola egykori növendékei adtak koncertet április 2-án a Művészetek Házában az idei jubileumi Tavaszi Művészeti Fesztivál alkalmából.

Március 24-én két év után tért vissza Orosháza életébe a Tavaszi Művészeti Fesztivál. Az elmúlt időszakban ugyanis sajnálatos módon a koronavírus-járvány írta a forgatókönyvet, a növendékek online jelentkeztek be ilyenkor, idén viszont már minden akadály elhárult, hogy ismét közönség előtt mutathassák meg tudásukat, ügyességüket.

Nem volt ez másként a rendezvénysorozat feléhez érkezve, április 2-án sem, amikor az intézmény egykori diákjai, növendékei tértek vissza egykori tanulmányaik vagy sikereik helyszínére és kápráztatták el tudásukkal a közönséget.
– Különös alkalom ez, nagy szeretettel várjuk vissza minden alkalommal egykori növendékeinket. Egyfajta visszajelzés az ilyen alkalom és természetesen nagyon jó velük találkozni, látni, hogy a tanulmányaik során meddig jutottak – nyilatkozta az iskola igazgatója, Kardosné Bánhidi Éva.

Mint mondta, az eddigi programokat sikeresnek ítélték meg, mind a képzőművészeti-, mind a zenei vonalon nagy érdeklődés követte a fesztivált, két év után nagy örömmel csöppent vissza a közönség az iskola életébe személyesen, valamint a gyerekek is örömmel léptek fel ismét. A szombat délutáni fellépők zenei karrierjét fellépésük előtt is ismertették.

Majsai Bálint ütőhangszereken játszik, a Szegedi Zeneművészeti Egyetemen tanul, még 8 éves korában kezdte meg zenei tanulmányait.
– Nagyon jó emlékek fűznek ide, kitűnő tanároktól tanulhattam, majd Kecskeméten igyekeztem bővíteni a zenei ismereteimet. Mindig jó szívvel térek vissza, izgatottan várom a mai koncertet is – nyilatkozta még a kezdés előtt a tehetséges fiatalember.

Hasonló véleményen volt Ökrös Zsuzsanna, aki a Budapesti Weiner Leó Katolikus Konzervatóriumban folytatta a tanulmányait. Ő kürtön játszik immár 8-ik éve.
– Nagyon jól esett, hogy visszahívtak, mert a karantén miatt a mostani az első alkalom, hogy újra itt játszhatok. Nagyon sok szeretetet és törődést kaptam itt, sok fellépési lehetőségem volt és számos versenyen részt vehettem, tehát egy nagyon fontos állomás volt a karrieremben a művészeti iskola – árulta el. Mind a hangszereken játszó, mind az énekes produkciókkal készülő egykori növendékek nagy tapsot és elismerést kaptak a közönségüktől, büszke családtagjaiktól.

A fellépők sorrendje az eseményen a következőképpen alakult:
1.Mihalik Pálma blockflöte
2.Varga Lilla cselló
3.Báthori Fanni ének
4.Seres Adél ének
5.Kulcsár Zsófia fuvola
6.Majsai Bálint marimba
7.Ökrös Zsuzsanna kürt
8.Benkő Katalin hegedű és Nagy Dániel zongora

A fellépők csapata (Fotó: iskola)

A 20. Tavaszi Művészeti Fesztivál a jövő héten is folytatódik, többek közt az intézmény oktatóinak koncertjével, ami idén majd a Térzene Program keretében kap helyet.

Ha a továbbiakban is értesülni szeretne a témában,
akkor lájkolja az OrosCafé Facebook-oldalát.