- hirdetés -

Péntek délelőtt Erdős Norbert államtitkár útja Csanádapácáról Nagyszénásra vezetett. Térségünk másik településén az Országos Fásítási Program részét képező Település Fásítási Program keretében ültettek fákat a Park Fürdő területén.

Az ünnepélyes faültetésen Nyemcsok János, Nagyszénás polgármestere köszöntötte a megjelenteket. Elmondta, hogy itt egy tizenöt éves jubileumról van szó, ekkor döntött az akkori nagyszénási testület a község fásításáról. Említést tett a községi faültetések mellett a csecsemők születése alkalmából ültetett fákról, melyeket az önkormányzat ajándékoz a szülőknek. Elmondta, hogy a község civil szervezetei is aktívan részt vesznek a fásítási programban. Az eddig elültetett, több, mint 700 csemetéhez csatlakozott péntek délelőtt az a kilenc ezüst hárs csemete, mely a fürdő területén lelt otthonra.

Az államtitkár és a polgármester saját kezűleg ültették el az első fát (Fotó: Horváth Bence)

Erdős Norbert államtitkár elismeréssel szólt Nagyszénás faültetési kedvéről és tevékenységéről, majd elmondta, hogy a nagy országos program egyik része a Település Fásítási Program.

– A 2020 júniusában indult kezdeményezés keretein belül, a mai napig, több, mint 1300 településen, 36000 fát ültettek el, melynek összértéke 1,5 milliárd forint. Ebből láthatjuk, hogy egy jelentős volumenű programról van szó, amelyhez hasonló nagyságrendű, a rendszerváltás óta nem volt. Célunk az, hogy minél több településre eljussanak a fák. A kormány, ezen belül a minisztérium célja, hogy az ország jelenlegi 24 százalékos erdősültségét 27 százalékosra fejlesszük fel. Itt is megköszönöm az Országos Erdészeti Egyesület segítő munkáját. Biztos vagyok benne, hogy a most elültetendő hársak kellemes illatot és hűs árnyékot adnak majd a nagyszénási fürdő látogatóinak – zárta mondandóját az államtitkár.

Néhány év múlva kellemes illatot és hűs árnyékot ad a strandolóknak a hárs (Fotó: Horváth Bence)

Erdős Norbert és Nyemcsok János polgármester saját kezűleg ültették el az első ezüst hársfát a strandon.

Ha a továbbiakban is értesülni szeretne a témában,
akkor lájkolja az OrosCafé Facebook-oldalát.