- hirdetés -

Örömteli hír, hogy Orosháza Város Önkormányzata sikeresen pályázott a Zöldfa utcai bölcsőde felújítására. A Településfejlesztési Operatív Program keretében elnyert bruttó 340 millió forintot a Kisharang bölcsőde épületének korszerűsítésére fordíthatja a város. A fejlesztés hamarosan indul, sok feladat lesz a Zöldfa utcában – jelentette be Dávid Zoltán, Orosháza polgármestere. A cél, hogy a kisgyermekek még inkább szép, egészséges környezetben kaphassák meg a minőségi bölcsődei ellátást – tette hozzá a városvezető.

– Az elnyert forrásból a 76 férőhelyes intézmény épületének részleges földszinti átalakítása valósul meg, valamint szintráemeléssel a tetőtér beépítése is. Kialakítunk egy új sószobát, valamint egy modern főzőkonyhát, a hozzá tartozó összes technológiai helyiséggel, a férőhelyek számát azonban most nem bővítjük, hiszen erre korábban – szintén egy sikeres pályázatnak köszönhetően – már sor került. A pályázat részeként új, a 3 év alattiak gyermekeknek mindenben megfelelő, fejlődésüket szolgáló eszközöket is vásárolunk, a kültéri udvari játékok a szabadtéri mozgásfejlesztés lehetőségét bővítik majd az intézményben. A beruházásnak köszönhetően egy még inkább esztétikus, egészséges környezetet teremtünk a kisgyermekek számára – ismertette a városvezető.

– Rendkívül fontos, hogy olyan beruházásokat valósítson meg a város, ami hozzájárul a gyermekek kiegyensúlyozott fejlődéséhez, a családok mindennapjaihoz, ugyanakkor segíti a szülők munkaerőpiacra történő visszatérését. Ez a fejlesztés ilyen. A többkörös, számos egyeztetéssel tűzdelt előkészítő folyamat hamarosan lezárul és indulhat a kivitelezés a Zöldfa utcában – fogalmazott Dávid Zoltán.

Ha a továbbiakban is értesülni szeretne a témában,
akkor lájkolja az OrosCafé Facebook-oldalát.