- hirdetés -

A Körösvidéki Horgász Egyesületek Szövetsége (KHESZ) ismét meghirdeti a Körösvidéki Sulikupa versenysorozatot. Az általános iskolák csapatai tíz helyszínen mérhetik össze horgász tudásukat és szerencséjüket.

A KHESZ működési területén lévő tankerületi járásokban az általános iskolásokat vízpartra, horgászatra csábító horgászverseny az előző évekhez hasonló rendszerben, két fordulóban zajlik: területi selejtezők és döntő. A sorozat célja, az általános iskolai tanulókkal a horgászat, mint sportág megismertetése, megszerettetése, illetve egy játékos verseny lebonyolításával a legügyesebbek kiválasztása, díjazása.

A sulikupára állami és nem állami fenntartású iskolák csapatai egyaránt nevezhetnek, három tanuló (versenyző), egy pedagógus vagy szülő (vezető) alkotta csapattal. A versenyzők közül legalább egy főnek az 1- 6. évfolyamba tartozó tanulónak kell lennie. Nevezési határidő: 2022. április 15.

Az orosházi selejtező a gyopárosi Északi-tavon lesz (Archív fotó: OrosCafé)

A csapatok járásonként selejtezőn vesznek részt. A selejtezőkről a győztes csapatok, illetve az egyes selejtezőkön induló csapatok számának arányában további csapatok jutnak a döntőbe úgy, hogy a döntőben induló csapatok száma lehetőség szerint 15 legyen. Amennyiben egy selejtezőre háromnál kevesebb csapat nevezett, a szervezők az adott selejtező csapatait más selejtezőbe csoportosítják át.

A verseny selejtezőit május 7-én rendezik. Helyszínek:

  • Békés: Puskaporos-tó
  • Békéscsaba: Élővíz-csatorna belvárosi szakasza
  • Gyomaendrőd: Fűzfás-zug
  • Gyula: Erkel-, Rákóczi-tó
  • Mezőkovácsháza: Homokbánya-tó
  • Mezőtúr: Hortobágy-Berettyó városi szakasza
  • Orosháza: gyopárosi tavak
  • Sarkad: Bárkás-csatorna
  • Szarvas: Szarvas-B.szentandrási Holt-Körös (Kákafoki-holtág) Szarvas belvárosi szakasza
  • Vésztő: Kecskés-zugi holtág. A döntőt május 22-én vasárnap rendezik Gyomaendrődön, a Fűzfás-zugi versenypályán.
A sok élmény mellett értékes nyeremények várnak a legjobbakra (Fotó: KHESZ)

Fontos, hogy a versenyzőknek érvényes horgászregisztrációval és állami horgászjeggyel kell rendelkezniük. A verseny alatt egy versenyző egy időben egy úszós készséget használhat, azon 1 db egyágú horoggal, de bármennyi készséget készenlétben tarthat.

A selejtezőn csak a szervezők által biztosított etetőanyagot és csalit lehet használni.

Nevezni a sulikupa@khesz.hu e-mailcímen lehet. A nevezési lapot és a verseny részletes szabályzatát a KHESZ honlapjáról tölthetik le. A verseny szervezője, lebonyolítója és fő támogatója: Körösvidéki Horgász Egyesületek Szövetsége szeretettel várja az iskolák csapatainak jelentkezését.

Fenti írásunk megjelenését az Orosháza, Kossuth u. 25 alatt (a buszpályaudvarral szemben) található Kedvenc és Horgászbolt támogatta, ahol a horgász okmányokkal kapcsolatos ügyintézés, engedély váltás mellett a horgászathoz szükséges felszerelések, csalik, etetőanyagok, kiegészítők is széles választékban beszerezhetők.

Ha a továbbiakban is értesülni szeretne a témában,
akkor lájkolja az OrosCafé Facebook-oldalát.