- hirdetés -

Szombaton rendezték az idei kilencedik ügető versenynapot a Kincsem Parkban, melyen két orosházi győzelem is született.

Az ügető sport orosházi szerelmesei mostanában nincsenek túlságosan elkényeztetve jobbnál jobb orosházi eredményekkel. A szombati versenynap szerencsére kivételnek bizonyult, hisz városunk két istállója is aranyéremmel gazdagodott.

Atom Maki nagy fölénnyel nyerte az első futamot (Fotó: Péter Réka)

Mindjárt az első futamon Kovács József ült szulkiba. A saját istállójában tréningben álló, saját tenyésztésű lovát, Atom Makit hajtotta. Viszonylag jó rajt után a negyedik pozícióban utaztak egy jó darabon. Az utolsó kanyarban már a második helyen helyezkedett az orosházi páros, majd az 1900 méteres verseny utolsó kétszáz méterén egyértelműsítették fölényüket és nagy stílusban, 1.18.1-es kilométeridővel nyerték az első futamot, az Ámokfutó hendikepet.

A második orosházi dobogóra sem kellett sokat várni. A harmadik futamban, a Nyeretlenek versenyében állt starthoz a Kulik Farm Istálló lova, Danny DeVito, szulkijában Kolozsi Lászlóval. Kolozsi mester kivárásra hajtott, szinte végig a harmadik helyen utazták végig a versenyt.

Danny DeVito már nem nyeretlen. Könnyen, kézből nyert szombaton (Fotó: Péter Réka)

– Megpróbáltam Danny DeVito-val a végtelenségig kivárni. Az utolsó kanyarban a harmadik helyről indítottunk támadást. Az utolsó kétszáz méteren remekül jött a ló és viszonylag könnyen, kézből nyerte meg a versenyt egy fél hosszal. Nem kellett különösebben biztatnom, éreztem, hogy elég lesz a tempója a győzelemhez – idézi fel a versenyt a Derby győztes idomár-hajtó.

Ha a továbbiakban is értesülni szeretne a témában,
akkor lájkolja az OrosCafé Facebook-oldalát.