- hirdetés -

Jubileumot ünnepel a Tavaszi Művészeti Fesztivál Orosházán, az idei már a 20. alkalom, hogy a Liszt Ferenc Alapfokú Művészeti Iskola növendékei elkápráztatják a közönséget alkotásaikkal és fellépéseikkel. A programsorozat ünnepélyes megnyitóját március 24-én rendezték a Művészetek Házában.

Ünnepnap volt a március 24-i dátum a Liszt Ferenc Alapfokú Művészeti Iskola életében, két év szünetet követően ugyanis idén ismét lehetőségük nyílt megrendezni egyik szép hagyományokra visszatekintő programjukat, a Tavaszi Művészeti Fesztivált. Az elmúlt két évben sajnálatos módon a járványhelyzet írta a forgatókönyvet, a növendékek online jelentkeztek be ilyenkor, idén viszont minden akadály elhárult, hogy ismét közönség előtt mutathassák meg tehetségüket, tudásukat.

Elsőként Orosháza polgármestere, Dávid Zoltán köszöntötte a megjelenteket és kívánt sok sikert a növendékeknek.
– Hálás köszönet a tanároknak, hogy a napi munkájuk mellett meg tudták ezt rendezni, hálás köszönet a diákoknak, a fiataloknak, akik példamutató szorgalommal készültek és nem utolsósorban a szülőknek, akik naponta elhozzák ide a gyermeküket, hogy a felkészülés tökéletes legyen. Én biztos vagyok benne, hogy a mostani alkalomra is büszkén fognak majd visszatekinteni – hangsúlyozta.

A rendezvényt Kardosné Bánhidi Éva, az intézmény igazgatója nyitotta meg, valamint ismertette az idei Tavaszi Művészeti Fesztivál további programjait is. Elmondta, nagy izgalommal készültek, hiszen a megnyitó egyben a gyermekrajz kiállításuk megnyitója is, sok-sok alkotás készült, melyek közül nagyon nehéz volt kiválasztani a legjobban sikerült műveket. Az orosházi növendékek mellett a különböző telephelyeken, Nagyszénáson, Csanádapácán vagy Pusztaföldváron tanuló gyermekek rajzait is kiállították.

– A mai nap megnyílik a lehetőség, hogy két héten át a művészet iránt érdeklődők betekintést nyerjenek az alkotói munkába, megláthassák a színpadon és a kiállított munkák nyomán a szorgalmas, kitartó és kreatív művészeti tevékenységek gyümölcsét – mondta beszédében az igazgató.

Összesen 6 koncertet rendeznek majd a fesztivál során, fellépnek külön a fúvós, ütős, a magánének szakos, valamint a zongoristaszakos növendékek, de vonóskoncerttel is várják majd a zene iránt érdeklődőket vagy a növendékek családtagjait. Végül a rendezvény zárásaként a tanárok is bemutatkoznak majd a közönségüknek. Meghívott vendégek is érkeznek Vozár Márton Krisztián zongoraművész és felesége László Henriett festőművész személyében.

Az ifjú növendékek már a megnyitó rendezvény közben is megcsillogtathatták tudásukat, produkcióikat tapssal és elismeréssel jutalmazta a közönség, akik a megnyitót követően érdeklődve vették szemügyre a képzőművészeti kiállítás anyagait is.

Ha a továbbiakban is értesülni szeretne a témában,
akkor lájkolja az OrosCafé Facebook-oldalát.