- hirdetés -

Az egyre nagyobb lakossági igény és a városlakók komfortérzetének növelése érdekében a Báthori és a Pacsirta utcában építenek majd ki hamarosan parkolókat. A beruházás keretében a tervek szerint összesen 30 megállóhely készül majd el, melyeknek a kiépítése várhatóan áprilisban indul.

A két tervezett helyszín közül az egyik a Báthori utcában, az Alvégi temető oldalsó, a ravatalozóhoz közeli bejáratánál épül meg, a virágbolttal szemben. A mostani állapotukban felszórt parkolók helyére a tervek szerint összesen 16 darab (15 személygépkocsi és 1 mozgáskorlátozott) parkolót építenének. A kivitelezés során kiselemes térkő burkolattal zajlanak majd a munkálatok, amely betonburkolatra készül majd és egy padkával lesz elválasztva a közterületi résztől.

A másik tervezett helyszín a Pacsirta utca iskola felőli oldala lenne, mellyel a Székács Evangélikus Iskolához érkező szülők dolgát szeretnék megkönnyíteni, valamint az ottani nagyobb forgalmat mérsékelni. A tervek szerint itt 14 közterületi személygépkocsi parkolót építenek majd ki, melyek szintén kiselemes térkő burkolattal elrendezett vagy kivitelezett parkolók lesznek, szintén betonburkolatra építve.

Összesen 30 megállóhely készül majd (Illusztráció: Horváth Bence)

– Remélhetőleg ettől enyhül majd a parkolási gond iskolaidőben és a Pacsirta utca forgalmát sem befolyásolja az új parkolók elhelyezése – fogalmazott Bojtor István. – A munkálatok saját erőből, nem pályázati pénzből történnek majd, ezt be is terveztük az idei költségvetésbe. Az összesen 30 darab parkoló tervei elkészültek, most a kivitelezők pályázatait várjuk – tájékoztatott az alpolgármester, hozzátéve, hogy reményeik szerint áprilisban elindulhatnak a munkálatok is.

Ha a továbbiakban is értesülni szeretne a témában,
akkor lájkolja az OrosCafé Facebook-oldalát.