- hirdetés -

Több fronton is csatába szálltak az orosházi birkózók. Március 19-én első ízben küzdöttek meg a válogatott címeres mezekért az U20-as, azaz a juniorkorúak, a diák I-es korcsoport Egerben vívott az országos döntőbe jutásért.

A Budapesti Honvéd rendezte meg a KIMBA Sportcsarnokában az év első Junior Kötöttfogású,Szabadfogású és Női Válogató Versenyét. Az Orosházi Spartacus Birkózó Klub (OSBK) mind a három szakágban képviseltette magát és remek eredmények születtek.

A dobogó második fokán a még csak kadet korú Páli Mirella (Fotó: OSBK)

A hölgyek 62 kilogrammos mezőnyében a még csak kadet korú Páli Mirella a juniorok közt is a második helyet tudta megszerezni. A férfi szabadfogásban a 74 kilós Jochim Márk és a férfi kötött fogásban a 72 kilóban versenyző Zónai Zsolt egyaránt bronzérmet szerzett.

A Spartacus junior küldöttsége ….(Fotó: OSBK)

Az Orosházi Birkózó Egyesület (OBE) versenyzői sem tértek haza érem nélkül a birkózó akadémiáról. A 97 kilóban versenyző Bakos Ferenc állhatott fel a dobogó harmadik fokára. A 71 kilóban Fekete Bence és Molnár Tibor nem jutott a legjobb öt közé.

Egerben rendezték vasárnap a Kelet-Magyarország Régió Diák I Kötöttfogású Bajnokságot. A Spartacus fiataljai a juniorokhoz hasonlóan három érmet szereztek és kivívták az Országos Döntőben való részvételt.

… és az egri különítmény (Fotó: OSBK)

Eredmények: 38kg Pusztai Márk III.hely, Kis Levente VI.hely, 69kg Bereczki-Varga Szilárd III.hely, +85kg Pleskonics Máté I.hely.

Az Egri OBE küldöttség (Fotó: OBE)

Nagyszerűen szerepeltek a hevesi megyeszékhelyen az OBE fiataljai is.

Eredmények: Gyermek: +46kg Héjja Péter II. hely, Diák I. 29kg Verasztó Albert II. hely, 76kg Takács Ádám I. hely 85kg Ivanics András IV. hely

Ha a továbbiakban is értesülni szeretne a témában,
akkor lájkolja az OrosCafé Facebook-oldalát.