- hirdetés -

A birkózók idei felnőtt Európa-bajnokságát Budapesten rendezik március végén. Erre a megmérettetésre várt és készült az Orosházi Spartacus Birkózó Klub kiválósága, Szél Anna is. Mostanra kiderült, sérülése miatt nem lehet ott.

Anna a Plovdivban rendezett U23-as Európa bajnokságon szenvedett térdsérülést, ami miatt azt a versenyt nem tudta befejezni és a negyedik helyen végzett. Hazautazása után derült ki, a baj nagyobb, mint gondolták. A válogatott orosházi lány így mesélt erről:

– Az első körben győztem, aztán jött az olasz Morena de Vita. Ez a lány sosem győzött még le, most se lett volna gond, 6-2-re vezettem, amikor a vége előtt két és fél perccel bement lábra és annál a mozdulatnál szakadt meg a szalag a térdemben. Onnan se rendesen ráállni, se támadni nem tudtam, csak mentem hátra és próbáltam őrizni az előnyt. Nem sikerült, de tulajdonképpen mindegy is volt, hisz a következő mérkőzésre úgysem tudtam már odaállni. Nagyon szomorú voltam, mert éreztem, hogy komoly a baj – idézi fel a bulgáriai eseményeket.

Itt már tudja, hogy nagy a baj (Fotó: UWW)

Másnap, a verseny végét meg se várva hazautaztak, és Anna orvoshoz ment. Az MRI vizsgálat eredményét szerdán mondta el Berkes doktor. Külső szalag szakadás. Az orosházi versenyzőre nyolc hét kihagyás vár. Ez alatt rögzítőt kell hordania és csak két hónap múlva kezdhet lassan, fokozatosan visszatérni a szőnyegre. A hazai felnőtt Európa-bajnokság ezzel elúszott számára.

– Nagyon vártam a hazai versenyt és nagyon el voltam kenődve a Plovdiv utáni első napokban. Már egy kicsit összeszedtem magam és próbálom a jó oldalát nézni a dolgoknak. Majd akkor lesz ez megint nagyon fájó, mikor elkezdődik itthon az Eb és látom a páromat, meg a többieket birkózni, én pedig nem lehetek ott a szőnyegen. Rengetegen jöttek volna Orosházáról is megnézni, ismerősök, barátok, nagyon sok telefont, biztató szót kaptam. Felemelem a fejemet és a következő időszakot arra szánom, hogy rendbe tegyem a lábamat, aztán pedig lesz még idén verseny – tette hozzá Szél Anna.

Budapesten ugyan nem lesz ott, de mint mondta, igyekszik gyógyulni és keményen felkészülni a szeptemberi és októberi az U23-as és felnőtt világbajnokságra.

Ha a továbbiakban is értesülni szeretne a témában,
akkor lájkolja az OrosCafé Facebook-oldalát.