- hirdetés -

Március 10-én ül össze ismét a város képviselő-testülete a polgármesteri hivatalban. Beszámolókról, pályázatokról tárgyalnak majd a képviselők. Kövesse nálunk az ülést.

Tóth-Kása Sándor (Fidesz) jelezte, hogy nem lesz a csütörtöki ülésen, Sebők Éva (Momentum) és Antal László (Fidesz) később csatlakozik.

A napirendek előtt Molnár Béla alpolgármester tájékoztatta a testületet a Nyárfa utcával kapcsolatban. – Jó hírekről tudok beszámolni, a család elköltözött az ingatlanból – fogalmazott az alpolgármester. Kiderült az is, hogy a Liget utcáról is elmentek a problémás lakók. Megköszönte mindenkinek, aki részt vett a kialakult helyzet megoldásában.

Fotó: Horváth Bence

Molnár Béla beszélt a Pesti Srácok riportjáról is, amely dr. Szabó Ervinről szólt. Az alpolgármester szerint az anyagban, a csicskáztatási üggyel kapcsolatban elhangzottak miatt le kellene mondania a jelöltségéről az ellenzék országgyűlési képviselőjelöltjének. Az alpolgármester három kérdést tett fel Szabó Ervinnek, amelyekre a testületi ülésen várja a választ: Volt-e gyanúsított? Volt-e nála házkutatás? A gyanúsítása kapcsolatban állt-e a gádorosi csicskáztatási üggyel?

Dávid Zoltán polgármester szerint megdöbbentő, hogy ilyen ügyek kerülnek elő újra. Arról érdeklődött, hogy a DK, a Momentum és az MSZP valóban tudja-e támogatni dr. Szabó Ervint, aki véleménye szerint alkalmatlanná vált az országgyűlési képviselőjelöltségre. Rámutatott arra is, hogy dr. Szabó Ervin nem látja el rendesen a feladatát, hiszen a megyei közgyűlés bizottsági üléseire sem jár be.

Fotó: Horváth Bence

Fetser János (MSZP) szerint ez bohóckodás. A Nyárfa utcáról volt szó, de helyette “politikai cirkuszt csinálnak”. Ez nem téma a testületi ülésen, az utcán “bohóckodjanak”.

Dr. Szabó Ervin (Jobbik) a beszámolóra reagálva elmondta, hogy a probléma nincs megoldva, mert a gondokat okozó lakók a Hun utcán vásároltak ingatlant, ezzel megkeresték az ott élők a képviselőt. Úgy gondolja, hogy a Fidesz bukásra áll, ennek köszönhető a mostani “politikai színjáték”. Arról kérdezett, hogy mi az a csicskáztatási ügy, állítja semmilyen bűncselekményt nem követett el.

Molnár Béla alpolgármester reagált Szabó Ervin felszólalásával kapcsolatban.Elmondta: a “támadás a legjobb védekezés”, az alpolgármester úgy gondolja, hogy a Fidesz az egyetlen párt, amelyik a béke pártján áll, az ellenzékkel ellentétben. Molnár Béla szerint dühítő, hogy a jobbikos képviselő a csicskáztatás egyik áldozatát, Török Anikót is beperelte rágalmazásért. Az alpolgármester szerint magyarázatot kellene adnia azokra, ami a pestisracok.hu portálon leírtak és a Pesti TV adásában elhangzott, amit dokumentumokkal is alátámasztottak.

Szabó Ervin szerint a Pesti Srácok hazudik. A képviselő állítja: a bíróság mondta ki, hogy nincs köze a csicskáztatási ügyhöz.

Fotó: Horváth Bence

Németh Béla (Fidesz) szerint Szabó Ervin nem tagadta meg önmagát, a képviselő végighazudta az ülést.

Bodóczi András (DK) szerint a Pesti Srácok nem hiteles forrás, amit meglátása szerint az elvesztett sajtóperek is bizonyítanak. A képviselő szerint ennek a vitának nem a testületi ülésen van a helye, ugyanis nem volt napirendi pontok között.

Raffai János (független) arról beszélt, hogy miért áll még mindig Szabó Ervin mögött. A képviselő szerint probléma van az egészségügyben, a rendvédelmi szerveknél, oktatásban hiányoznak dolgozók. Raffai János szerint most nem a jelöltekről szól a választás, hanem arról, hogy Magyarországon történik-e olyan váltás, ami változást hoz. Színvonalat kért, a vita helyett.

Fetser János (MSZP) szerint méltatlan ez a vita, a kampánynak nem a testületi ülésen van a helye. Az ellenzék helyben egy alternatívát állított, dr. Szabó Ervin személyében. Fetser elmondta, hogy a pártok aláírtak egy etikai megállapodást az előválasztás előtt, annak az eredményt elfogadják és a legtöbb szavazatot gyűjtő mögött állnak – reagált a polgármester korábbi kérdésére.

Papp Róbert (DK) elmondta, a párt továbbra is kitart Szabó Ervin mellett.

Molnár Béla alpolgármester örömét fejezte ki azzal kapcsolatban, hogy hosszú idő után Papp Róbert ismét megtisztelte az ülést a jelenlétével.

Dávid Zoltán polgármester lezárta a vitát

1.) A Bácska Mérnöki Szolgáltató Kft. által benyújtott részletfizetési kérelem elbírálása.

Az előterjesztést 12 igen, 1 nem, 1 tartózkodás mellett elfogadta a testület.

2.) Tájékoztató az Oktatási Kerekasztal munkájáról (Szóbeli előadás).

Dr. Blahó János, a Táncsics gimnázium igazgatója tartott előadást, ahogy fogalmazott “Orosháza egyik legnagyobb oktatási vállalkozásáról”. Megköszönte az önkormányzat támogató hozzáállását, amire számít a jövőben is.

Kifejtette: rezidens központként Orosháza erősödik az oktatás területén, továbbá illeszkedik a társadalmi, gazdasági rendszerhez. Dél-alföldi régió oktatás fejlesztésében a város meghatározó szerepet játszik, korszerű berendezésekkel fejlesztették az intézményt. A rezidens iskola túlnő a település határain, megyei vagy annál nagyobb hatáskörrel rendelkezik, ennek megfelelően építették ki az oktatási rendszert. Az igazgató által bemutatott modellről elmondta, egyedülállónak számít. Céljuk, hogy a térség fejlődéséhez az oktatás szempontjából kiemelkedően hozzájáruljanak, ehhez a Szegedi Tudományegyetem az intézmény partnere. A tanulók egyéni mentorálási programját is kiemelte, amely az egyéni kompetenciák fejlesztésére biztosít lehetőséget az óvodától kezdve egészen a diploma megszerzéséig.

Fotó: Horváth Bence

Bojtor István alpolgármester megköszönte az igazgató prezentációját. Három dolgot, a Kerekasztal elnökeként megemlített: a Kerekasztal egy működőképes folyamat, amiben mindenki kiveszi a részét, az SZTE partner, szinte havonta eredményes együttműködés zajlik. Békéscsabán az alpolgármester is érdeklődését fejezte ki az Orosházán működő Kerekasztallal kapcsolatban. A hiányosságokról elmondta, a keresleti piacra és a szabadidős programokra nagyobb figyelmet fordítanak a jövőben. 

Dávid Zoltán polgármester is megköszönte, kiemelte a Műszaki Egyetem is megjelent az oktatási rendszerben. A jövőre való tekintettel elmondta, biztos benne, hogy eredményes munka vette kezdetét ezzel a folyamattal. 

Lövei Ferenc (Fidesz) hozzátette, orosháziként is büszke ezekre a fejlesztésekre és törekvésekre. Javaslatokat tett további, tudásszintű infrastruktúra fejlesztésére, például az IT területén.

Raffai János (független) is megköszönte az előadás kidolgozottságát, javaslatként a szülők bevonását is megemlítette.

3. Szavazatszámláló Bizottsági tagok megválasztása. Az előterjesztés ide kattintva olvasható.

11 igen 2 tartózkodással elfogadták a napirendet a képviselők.

4. Orosháza Város Településszerkezeti Terve és Helyi Építési Szabályzata módosítására vonatkozó változtatási szándék elfogadásáról. Az előterjesztés ide kattintva érhető el.

Kérdés, vita nem volt. Két határozatról döntöttek a testület tagjai: mindkét esetben 9 igen, 4 tartózkodás. Elfogadták az előterjesztést.

5. Beszámoló a lejárt határidejű határozatok végrehajtásáról. Az előterjesztés ide kattintva érhető el.

Kérdés, vita ezúttal sem volt, 8 igen, 5 tartózkodással elfogadták a napirendet. a képviselők.

6. A Tűzoltóparancsnok éves beszámolója a település tűzvédelmi helyzetéről és a kapcsolódó intézkedésekről. Az előterjesztés ide kattintva érhető el.

A tavalyi év a tűzoltói beavatkozások számát tekintve növekvő tendenciát mutat. A káresetek év közbeni eloszlása nem változott, kiemelt időszaknak számít télvégi tavaszi időszak, valamint nyárvégi kora őszi időszak. A káreseteket okait vizsgálva megállapítható, hogy a műszaki mentések a szélsőségesen időjárás kártéteményeihez, viharkárok felszámolásához kapcsolható.

Az állomány képzése tervezetten, a képesítési követelmények egyénenkénti szem előtt tartásával történt. Mind a beosztott, mind a vezetői állomány szem előtt tartotta a képzések előzetes tervezésénél a költséghatékonyságot, illetve azt a tényt, mely szerint az előmenetel megkerülhetetlen feltétele a folyamatos önképzés, képzés, illetve tanulás. A tűzoltóság hatékony, eredményes működéséhez, a feladatrendszerének maradéktalan ellátásához alapvetően hozzájárult a személyi állomány fegyelmezettsége.

Bohák János, az orosházi tűzoltóparancsnok a szabadtéri égetéssel kapcsolatban tájékoztatott, hogy ez semmilyen formában nem lehetséges. A veszélyhelyzet alatt az önkormányzatok dönthetnek erről, a város úgy döntött, erre nincs lehetőség.

Bohák János és Bajkán György (Fotó: Horváth Bence)

Évről évre még ha kis mértékben is, de a műszaki mentések emelkednek, ami az időjárási körülmények a felelősek. Arra kéri az önkormányzatot és a lakosságot, hogy a veszélyes fákat figyeljék és a szükséges karbantartásokat végezzék el, mert ezek okozzák a legnagyobb problémát.

Bejelentést is tett: a laktanya elkészült, a különböző garanciális javítások vannak folyamatban, jelenleg költöznek a tűzoltók. Szívesen látják az óvodás, iskolás csoportokat, ha meg akarják tekinteni az új laktanyát, de azt kéri a parancsnok, hogy erre május környékén kerüljön sor az előzetes egyeztetések után.

Bajkán György, az Orosházi Katasztrófavédelmi Kirendeltség vezetője a szén-monoxid témakörben szólalt fel. Kifejtette, hogy a katasztrófavédelem hosszú évek óta törekszik az idősek védelmére. Nagy előrelépés, hogy karitatív szervezetek segítségével szén-monoxid és füstérzékelőket juttatnak el a rászorulókhoz. Rámutatott, ahol ilyen érzékelőket szereltek fel, ott nem történt haláleset az elmúlt években.

Sebők Éva (Momentum) megköszönte a beszámolót. A testület figyelmét arra hívta fel, hogy a környezetszennyező fűtési módok visszaszorítását célozta. Az elhangzottak fényében arra kéri a polgármestert, hogy foglalkozzanak ezzel a kérdéssel, és valósuljon meg a program. Ez segítene abban is, hogy felmerüljön a szén-monoxid mérgezésnek az esete. Ez a tűzoltóság munkáját is tudná segíteni.

Dávid Zoltán polgármester is megköszönte a tűzoltók munkáját és gratulált az új laktanyához.

Egyhangúlag elfogadták a beszámolót a képviselők.

7. Az Orosházi Evangélikus Egyházközség támogatási szerződésének módosítása. Az előterjesztés itt érhető el.

Az Orosházi Egyházközség még tavaly szeptemberben értesítette az önkormányzatot, hogy a várostól kapott 2 666 667 forintot az Alvégi Temetőnél kialakítandó parkoló elkészítéséhez használná fel március 31-i elszámolási határidővel. A beruházás elkezdődött, ezután jelezte az önkormányzat felé Ördög Endre igazgatólelkész, hogy az Egyházközség egyházi forrásból juttatott támogatással el tudja végezni a Győri Vilmos tér 3. szám alatti Alvégi Parókián tervezett felújítási munkálatokat is.

Az épület csapadékvíz-elvezetési rendszerének felújítására így sor kerül, amelyet az önkormányzat által nyújtott támogatásból az eredeti célnak megfelelően tudnak elvégezni. Tekintettel a munkálatok megkezdésére és várható befejezésére azt kérte Ördög Endre, hogy az elszámolási határidőt 2022. március 31-ről 2022. május 31-re módosítsa a testület.

Kérdés, vita nem volt 14 igennel elfogadták az előterjesztést.

8. A Magyar Máltai Szeretetszolgálat 2021. évre vonatkozó szakmai és pénzügyi beszámolója, az alternatív napközbeni ellátásra kötött feladat­ellátási szerződés teljesítéséről. Az előterjesztés ide kattintva érhető el.

Kérdés és vita ebben az esetben sem volt: 14 igennel elfogadták a napirendet a képviselők.

9. A Magyar Pünkösdi Egyház Intézménye a Humán Szolgáltató Központ tájékoztatója szociális étkeztetés, népkonyhai szolgáltatás biztosítására kötött ellátási szerződés 2021. évben való teljesítéséről, valamint új ellátási szerződés módosítása fenntartói jog átadása okán. Az előterjesztés ezen a linken található.

A népkonyhai szolgáltatás igénybevétele a kezdetek óta a jogszabály értelmében önkéntességen alapul. A népkonyha térítésmentesen, alkalmi jelleggel és helyben fogyasztással legalább napi egyszeri egy tál meleg ételt biztosít azoknak a szociálisan rászorult személyeknek, akik más étkeztetési formát nem vesznek igénybe.A beszámolóból kiderül, hogy a népkonyhai szolgáltatást az elmúlt évben átlagosan 66 fő vette igénybe naponta. Az ételek kiosztását két orosházi személy végzi.

A szerződés módosítását azért kérte a szervezet, mert március elsejétől egy másik, szintén a pünkösdi egyházhoz tartozó Humánszolgáltató Központ veszi át. A beszámolóból kiderül, hogy ez a változás a szolgáltatás jelenleg megszokott formáját és minőségét nem befolyásolja.

Fetser János (MSZP) szerint ez egy helyes cél, arról érdeklődött, mennyi ennek a pontos normatívája. Azt is megkérdezte, mi a váltás oka?

Fotó: Horváth Bence

Dávid Zoltán polgármester azt mondta, hogy megvizsgálták annak a lehetőségét, hogy a város ezt a szolgáltatást át tudná-e venni, úgy hogy az fenntartható legyen az önkormányzat számára. A vizsgálat megállapította, hogy nem lehetséges. A váltás okát, a szervezet belső döntésével indokolták a város felé.

Az előterjesztés két határozati javaslatát: 8 igen 5 nem 1 tartózkodással elfogadták.

10. Munkásszállás üzemeltetésével kapcsolatos döntések meghozatala. Az előterjesztés ide kattintva olvasható.

A munkásszálló üzemeltetéséért felelős Orosházi Városüzemeltetési és Szolgáltató Zrt. nyújtotta be éves beszámolóját. Az előterjesztésben olvasható, hogy a továbbiakban is célszerű és indokolt, hogy a Munkásszállás üzemeltetésére vonatkozóan az önkormányzat a VÜRT között az üzemeltetési szerződés továbbra is fennmaradjon. Az idei évi üzemeltetésre 14.855.000 forint forrást biztosít a város az üzemeltetőnek.

Fetser János (MSZP) elmondta, mindig is támogatta a munkásszálló építését. Arról érdeklődött, hogy az Ukrajnában zajló háborús helyzet tovább romlik, akkor mekkora a város kapacitása, amit Orosháza tud biztosítani a menekültek befogadására.

Bojtor István alpolgármester azt mondta, hogy a költségek jelentős részét a személyi feltételek viszik el. A támogató szerződés előírja, hogy az üzemeltetésre 5 főt alkalmazni kell. Az alpolgármester hozzátette, hogy a járvány sem segítette az önkormányzat elképzeléseit. Az orosházi cégek, amelyek kezdeményezték a szállás megépítését, komolyan éreztette hatását a pandémia. Jelenleg két olyan lehetősége van a városnak: az Alföld Gyöngye, és bizonyos szintig a munkásszálló.

Szavaztak a határozati javaslatokról 7 igen 4 nem 2 tartózkodással elfogadták mind a két határozati javaslatot.

Délig szünetet rendelt el a polgármester.

11. Pályázat benyújtása TOP_PLUSZ-2.1.1-21 Önkormányzati épületek energetikai korszerűsítése felhívásra. Az előterjesztés ide kattintva érhető el.

Az élményfürdő tetőszerkezetének cseréjén túl, egy másik pályázat segítségével az épület medenceterének külső homlokzati nyílászáróinak cseréje mellett légtechnika és napelemes rendszer kialakítását is megvalósítaná az önkormányzat.

A projekt előre látható költsége: bruttó 440.000.000,- forint, amit teljes egészében a pályázatból fedezne a város. A megvalósításra 36 hónap áll rendelkezésre.

Papp Róbert (DK) arról érdeklődött, hogy az inflációval számoltak-e a pályázatoknál. 

Bojtor István alpolgármester szerint a mostani helyzet ezt most előre vetíti, hogy ezzel számolni kell. A kérdésre a válasz: igen. Kiszámítani nem lehet előre a mértékét, de a tervezők, a szakemberek, akik elkészítik a költségbecsléseket ezzel számolnak. Erre tartalékkeretet képeznek a pályázatokon belül.

Megszavazták a napirendet: 12 igen.

12. Pályázat benyújtása TOP_PLUSZ-3.3.2-21 Helyi egészségügyi és szociális infrastruktúra fejlesztése felhívásra. Az előterjesztés ide kattintva érhető el.

Az önkormányzat terve az, hogy a Dózsa György utcán található régi könyvtár épületének felújításával és átalakításával a kistérségi családsegítő és gyermekjóléti szolgálat és a kistérségi orvosi ügyelet funkciókat helyezne el, valamint új, kistérségi fogorvosi ügyelet hozna létre. A Békés Megyei Önkormányzati Hivatalt is bevonnák a pályázatba a projektmenedzsmenti feladatok ellátására.

A projekt előre látható költsége: bruttó 872 millió forint, aminek teljes egészét pályázati forrásból fedezné. A megvalósításra 36 hónap áll a rendelkezésre.

Sebők Éva (Momentum) felvetette, hogy a Dózsa György utcai Gémes Palota állapotát is, megkérdezte, ezzel tervez-e bármit az önkormányzati, illetve a mostani pályázati formában van-e lehetőség forrást biztosítani erre. Ezen kívül arról érdeklődött Molnár Bélánál, hogy a városháza felújításával mi a helyzet.

Molnár Béla alpolgármester válaszolta meg a kérdést, elmondta, hogy közbeszerzésnél tart a folyamat.

Bojtor István alpolgármester a Gémes Palotával kapcsolatban elmondta, hogy évek óta keresik a lehetőséget az épület felújítására. Az önkormányzat saját erőből biztosan nem tudja felújítani, hiszen több száz millió forintot kellene rá fordítani. Már az is felmerült, ha nem találnak neki megfelelő funkciót, akkor értékesíti a város. Várja a segítséget és találnak megfelelő pályázati lehetőséget, akkor a patinás épület lehetne ismét a város dísze. Az alpolgármester elmondta, hogy az építészek is nagy fantáziát látnak a felújításában. Funkciót kell neki találni és megfelelő forrást szerezni. Jó az elhelyezkedése az ingatlannak, akár a Rock Klubot is lehetne oda költöztetni – hozott fel egy példát Bojtor István.

Fotó: Horváth Bence

Sebők Éva (Momentum) megosztotta két korábbi ötletét is, miként lehetne hasznosítani a Gémes Palotát a felújítás után. Az egyik egy hospice ház létrehozása, ezzel kapcsolatban egyeztetett dr. Duray Gergővel, a Dr. László Elek Kórház főigazgatójával is. Sebők Éva elmondta, hogy a főigazgató szerint a kórházhoz tartozhatna ez a szolgáltatás, de nagy a távolság a két épület között, az orvosok és ápolók sok időt töltenének azzal, hogy eljussanak egyik helyről a másikra.

A másik elképzelése az volt, hogy a földszinti részen egy inkubátor házat kellene létrehozni, az emeleten pedig egy péktörténeti kiállítás nyílhatna. – Én ezeken az utakon indultam el, elakadtam mindkét vonalon – mondta a momentumos képviselő, hozzátéve mégis érdemesnek tartotta elmondani, hátha másnak ebből valamilyen hasznos ötlete támad.

Raffai János (független) azt kérdezte, hogy milyen szempontok alapján dőlt el, hogy a volt könyvtár a kistérségi családsegítő és gyermekjóléti szolgálat és a kistérségi orvosi ügyelet funkciókat töltsön be. Ez régen a kultúra szentélye volt, ezért kulturális, oktatási épületként kellene hasznosítani az épületet.

Dávid Zoltán polgármester szerint fontos, hogy az ikonikus épületekkel foglalkozzon a város. Úgy gondolja, hogy mindenkinek kedves a volt könyvtár, ezért jó lenne ha nem jutna a Gémes Palota sorsára. Ennek a pályázatnak köszönhetően kaphat egy „injekciót” amivel megújul, a funkció később is módosítható ha lejárnak a pályázat által előírt kötelezettségek.

Oravecz Nóra alpolgármester rámutatott arra, hogy a kistérség jelenlegi Hajnal utcai épületében is nagy felújításra lenne szükség, viszont pályázati forrás nincs rá. Az irodák kicsik, a kistérség munkatársai nehezen férnek el. Az alpolgármester elmondta, hogy a kistérségi orvosi ügyelet jelenleg a rendelőintézetben található, amiért komoly bérleti díjat fizetnek. Korábban is tervezték elköltöztetni a Hajnal utcára az ügyeletet, de ez később politikai vita miatt nem valósult meg. A mostani pályázat egy jó lehetőség arra, hogy a társulás az ügyelet mellett egy fogorvosi ügyelet is kialakítson.

– Örülök, hogy az Orosházi Kistérségi Társulás egy helyre költözik ilyen módon, hogy plusz szolgáltatást is tudnak biztosítani – emelte ki Oravecz Nóra.

Dávid Zoltán polgármester újból elmondta, hogy pozitív, hogy a város egyik ikonikus épülete megújulhat. A városvezető nem értette, hogy az ellenzéki oldal képviselői közül miért kötnek bele mindig az elképzelésekbe. Rámutatott, eddig senki nem jelezte, hogy miként lehetne a volt könyvtár épületét felújítani. – Most volt egy jó ötlet, aminek keretében megújulhat az épület, de rögtön megvan bélyegezve a terv – jegyezte meg a polgármester.

Németh Béla (Fidesz) jelezte, hogy a Dózsa György utcai épület eredetileg lakásnak készült, majd átalakítás után lett belőle könyvtár, illetve a járási hivatal is kapott benne helyet.

Fotó: Horváth Bence

Sebők Éva és Raffai János is jelezte, hogy jó lenne, ha jobban bevonnák az ellenzéki képviselőket a tervek kidolgozásába. „Politika kultúra változásra lenne szükség” – mondta Sebők Éva.

Molnár Béla alpolgármester szerint „az ellenzéki képviselők kezében egy nagy ecset van, azt belemártva a fekete festékbe és bárki bármit csinál lefestik feketére”. Az alpolgármester szerint a város működik csak az ellenzék állítja az ellenkezőjét.

A napirendet végül 9 igen 3 tartózkodással elfogadták a képviselők.

13. Többletforrás igény benyújtása TOP-3.1.1-16-BS1-2017-00008 és TOP- 3.1.1-16-BS1-2017-00009 projektek vonatkozásában. Az előterjesztés ide kattintva érhető el.

Elfogadták a napirendet: 10 igen, 2 tartózkodás.

14. Közterület elnevezésének megváltoztatása.

Sebők Éva (Momentum) azt kérte, hogy a jövőben, amennyiben egy közterület elnevezéséről döntenek, akkor legyen egy nőről elnevezve. Jelenleg nincs se utca, se szobor, se intézmény elnevezve női személyről a képviselő szerint.

Oravecz Nóra alpolgármester emlékeztette képviselőtársát – amellett, hogy egyetértett Sebők Évával – hogy több utca is van elnevezve nők után Orosházán. Példaként hozta a Lórántffy, valamint a Szilágyi Erzsébet utcákat.

15. Pályázat benyújtása az Országos Műjégpálya Program keretében időszakos műjégpálya kialakítására. Az előterjesztés itt olvasható.

Ezt a napirendi pontot is elfogadták a képviselők, 11 igen 1 tartózkodás mellett.

Ha a továbbiakban is értesülni szeretne a témában,
akkor lájkolja az OrosCafé Facebook-oldalát.