- hirdetés -

A bulgáriai Plovdivban szerdán az U23-as Európa-bajnokságon az 59 kg-osok között lépett szőnyegre Szél Anna, az Orosházi Spartacus Birkózó Klub versenyzője.

Anna nagyon sokat készült és nagy reményekkel vágott neki a kontinens bajnokság küzdelmeinek. Az első fordulóban a tavalyi U23-as világbajnokságon hetedik helyen végzett, török Ebru Dagbasi ellen mérkőzött az orosháziak kitűnősége. Szél Anna magabiztosan 5:0-ra vezetett, amikor tusolta ellenfelét. A körmérkőzéses rendszerű lebonyolításban a következő ellenfél a junior világ- és Európa-bajnoki bronzérmes, olasz, Morena de Vita volt.

A két birkózó fordulatos mérkőzést vívott egymással. A második menet végén egy kérdéses levitellel az olasz lány egyenlített 6:6-ra, és ezzel már ő volt előnyben. Ezt magyar challenge követte, amit elutasítottak, így végül 7:6-ra nyerte az összecsapást az itáliai versenyző. Anna ezzel a csoport második helyén bejutott az elődöntőbe. Sajnos ott már nem tudott szőnyegre állni, mert az olasz lány elleni mérkőzésen kiújult a bokasérülése, így kénytelen volt visszalépni a további küzdelmektől. Ezzel a negyedik helyen végzett.

Kiemelt kép: Magyar Birkózó Szövetség

Ha a továbbiakban is értesülni szeretne a témában,
akkor lájkolja az OrosCafé Facebook-oldalát.