- hirdetés -

Több mint hétszáz kiló adomány ér célba kedden a polgármesteri hivatalban kialakított gyűjtőpontról. A Vöröskereszt Lőkösházára viszi az orosházi térségből érkező felajánlásokat az ukrajnai háborúból menekülők részére.

Ásványvizet, üdítőt, zsebkendőt, kéztörlőt, csokoládét, müzliszeletet pakoltak fel a Vöröskereszt munkatársai és az önkéntes segítők az autóba. Most ezekre van szükség a határon túl, vagy a már éppen Magyarországra átért vonaton hosszasan várakozó menekülteknek.

– A Vöröskereszt autója több mint hétszáz kiló tartós élelmiszerrel indul el célja felé, Lőkösházára. Elsősorban olyan dolgokat viszünk most, ami kézbe adható az utazóknak. A további adományokat szortírozzuk és raktárházakba szállítjuk, ahonnan eljutattjuk oda, ahol szükség van azokra – nyilatkozta az OrosCafénak Tóth Zoltánné, a Magyar Vöröskereszt Békés megyei szervezetének igazgatója.

Dávid Zoltán polgármester Facebook-oldalán arról számolt be, hogy a következő adomány a magyar-ukrán határhoz, Vásárosnaményba indul hamarosan. A szállítmányok annak az adománygyűjtő felhívásnak köszönhetők, amit a polgármester hirdetett meg még korábban. Megmozdult Orosháza és a térség lakossága, négy garázs telt meg a felajánlásokkal.

Ha a továbbiakban is értesülni szeretne a témában,
akkor lájkolja az OrosCafé Facebook-oldalát.