- hirdetés -

Hagyomány az Orosházi Nyugdíjasok Érdekvédelmi Egyesülete életében, hogy az év első nagy rendezvényén a nőnap alkalmából köszöntik az egyesület hölgytagjait. A járványügyi intézkedések idén már nem szabtak határt a rendezvénynek.

Mintegy százötvenen gyűltek össze a nyugdíjas egyesület Töhötöm utcai házában az ünnepségre és már a tízórai kezdés előtt zsibongás töltötte be a megtelt nagytermet. Mindenütt beszélgető csoportokat lehetett látni, amin nem is lehet csodálkozni, hisz rég tudtak ilyen számban összegyűlni az ismerősök, barátok. Elsőként Erős Károly elnök köszöntötte a hölgyeket a Nőnapon.

– Hála az égnek, hogy ezt a tavaszköszöntő, nőnapot már maszk nélkül és ilyen nagy létszámmal ünnepelhetjük. Kifejezhetjük hálánkat, tiszteletünket egy kis műsorral és ajándékkal a hölgytagjaink iránt. Az egyesület (tavalyi) tagságának a zöme, mintegy 80 százaléka nő. A műsorban verses köszöntők lesznek, férfi tagtársaink részéről, majd a Harangos Néptánc Együttes lép fel. A műsor végén egy kis vendéglátással igyekszünk még a hölgyek kedvében járni. Hagyomány, hogy évi négy nagy rendezvényünket egy-egy kiállításmegnyitóval kötjük össze. Ezúttal az Orosházi Foltvarró Egyesület munkáit állítottuk ki a nagyteremben – mondta el az egyesület elnöke.

Hatalmas sikert arattak a néptáncosok (Fotó: Kecskeméti Krisztina)

Első ízben vállalta a fellépést a nyugdíjasoknál az Orosházi Harangos Néptánc Együttes. A csapat előadása hatalmas sikert aratott. A közönség nem csak a számok végén, de az elejétől a végéig tapssal kísérte az egész produkciót.

A hölgyeket köszöntötte Orosháza polgármestere, Dávid Zoltán is. Elmondta, minden évben meglátogatja a nyugdíjasházat nőnap alkalmából, de szíve szerint naponta menne.

A városvezető szerint a nőktől, feleségektől, anyáktól, nagyanyáktól, annyi mindent kapunk, hogy nem csak március nyolcadikán, hanem minden nap ki kellene fejezni hálánkat.

(Fotó: Kecskeméti Krisztina)

A polgármester nem üres kézzel érkezett, apró ajándékkal lepte meg a klub hölgy tagjait.

Ha a továbbiakban is értesülni szeretne a témában,
akkor lájkolja az OrosCafé Facebook-oldalát.