- hirdetés -

Minősített oktatókkal, és számos új szakkal készül a Kodolányi János Egyetem. Sőt, bizonyos szempontból egy úttörő doktori program is kilátásban van.

Bizonyos területeken, például a kreatív iparágak, kommunikáció és médiatudomány területén megduplázódott az érdeklődés – árulta el a felvételi időszakot követően az OrosCafénak, Dr. Szabó Péter a Kodolányi János Egyetem rektora. Hozzátette, továbbra is növekvő létszámot vár az egyetemre való jelentkezés esetében, mivel számos új, a meglévő szakokon belül kialakított programokat hoztak létre, ezt korábban a felvételi kampányban is reklámozták. Kiemelten a kommunikáció és médiatudomány területén a forgatókönyvírástól kezdve, tágabban értelmezve az újságíró képzést, minden ami a televíziózás, annak a közösségi média felületein való alkalmazása.

– Nagyon izgalmas kollégák jöttek a Kodolányira. Itt szeretném elmondani nagy büszkeségemet, először az orosházi közösség olvashatja. Egy intézmény minőségét az oktatók minősítettsége is meghatározza, én azt gondolom, hogy jelenleg Magyarország legjobb eredményét a Kodolányi tudhatja magáénak. Mivel a 138 oktatónkból 95 százaléka minősített – mondta a rektor a friss, március 3-án kézhez kapott statisztikai adatokat alapján.

Hozzátette, az ország egyik legfiatalabb professzora is éppen a múlt héten kapta meg a professzori kinevezését, aki talán még be sem töltötte a negyvenedik életévét.

– Tehát fiatal, és nagyon magasan kvalifikált, fő állású oktatói karunk van. Természetesen a gyakorlatorientált képzéseinkben kiváló, a területhez értő, gyakorlati szakembereket is alkalmazunk. Körülbelül 20 százalékát adják a tanításnak, és az elméleti óráknak a teljes egészét a magasan kvalifikált oktatóink tartják, mindegyik helyszínünkön. Ez most a legnagyobb büszkeségünk, hogy ezt elértük. 10 évvel ezelőtt kezdtük el ezt a munkát, hogy a mi oktatói karunk kiemelkedő legyen ebben is. 

Doktori program is indulhat hamarosan

A rektor elmondta, terveik szerint megfogják duplázni az egyetem kínálatát, ezzel kapcsolatban magas szintű fejlesztési munkálatokat végeznek a 2025-ig tartó fejlesztési tervnek megfelelően.

– A legizgalmasabb, az a komplett doktori program, amit hamarosan beadunk a Magyar Felsőoktatási Akkreditációs Bizottság elé. Bízom benne, hogy 2023 februárjában el tudunk indulni. Ennek a programnak a különlegessége az, hogy nem csak a tudományos utánpótlás képzés a célja, hanem az ipar, kis-és középvállalatok számára is olyan ismereteket adunk a doktori programban, amit ők konkrétan tudnak hasznosítani. Ez egy ilyen szempontból is úttörő doktori program Magyarországon – hangsúlyozta Dr. Szabó Péter.

Ha a továbbiakban is értesülni szeretne a témában,
akkor lájkolja az OrosCafé Facebook-oldalát.