- hirdetés -

16 évesen vett először súlyzót a kezébe Bálint Krisztián, ez azonban később az egész életét meghatározta. A személyi edzőként dolgozó orosházi fiatalember 2013-ban költözött ki Angliába, ahol emellett csoportvezetőként is dolgozik egy komoly cégnél.

Bálint Krisztián Orosházán született, Rákóczitelepen nőtt fel egy nagy, szeretetteljes családban. Négy féltestvére van, egy nővére és bátyja az anyai ágról, csakúgy, mint az apai ágról. Elmondta, hogy ugyan nincs édestestvére, de ők azok, akiket teljes mértékben annak tekint. Gyerekkorában a kedvenc elfoglaltságai a foci, a számítógépes játékok és a basszusgitározás voltak, testfelépítése alapján vékony srácnak számított.

Edzeni 16 évesen kezdett el, a bátyja volt, aki először mondta neki, hogy menjen át hozzá súlyzózni, ő ugyanis már akkor is edzett. Megmutatta neki az alapokat, de Krisztián elmondása szerint az első edzés után még alig tudta kinyújtani a karját, olyan izomláza volt. Innentől kezdve azonban nagyon hamar megszerette ezt az elfoglaltságot, hamar az élete részévé vált, heti négy alkalommal látogatta a konditermet az iskola mellett.

2013-ban döntött úgy, hogy Angliában próbál szerencsét, ahol az edzéseket is folytatta

Az érettségit a Székács József Evangélikus Iskolában szerezte meg. Már ekkor eldöntötte, hogy ezzel szeretne foglalkozni, mégsem vágott bele rögtön.
– Mivel ez volt a fő hobbim és pályaválasztás előtt álltam, tudtam, hogy személyi edző szeretnék lenni, de próbáltak lebeszélni azzal az indokkal, hogy abból nem lehet megélni és az iskola Szegeden volt, amit akkoriban nem tudtam volna finanszírozni. Ezért félre kellett tennem ezt a tervet és elkezdtem dolgozni itthon, Orosházán. Kipróbáltam különböző gyárakat, a műszakok mellett pedig kiegészítésként egy tanyán is dolgoztam – idézte fel.

Akkoriban úgy tapasztalta, hogy hiába dolgozik akár két helyen is, nem tud egyről a kettőre jutni. A legjobbkor jött tehát számára 2013-ban egy lehetőség, amikor kiköltözött Angliában élő rokonaihoz, akik segítettek neki elindulni. Első dolgai közé tartozott, hogy munkát keresett és egy konditermet, ahol folytathatta az edzéseket. Olyan cégnél kezdett dolgozni és dolgozik a mai napig ahol Mini Cooper-üléseket gyártanak a BMW-nek.

– Akkoriban két műszak volt, 11-12 órában sori dolgozóként kezdtem, majd néhány éven belül csoportvezető lettem. Mivel az edzés akkoriban is az életem része volt, itt már heti 5-6 alkalmat jártam, emellett magamra kellett főzni is, ezért elkezdtem jobban odafigyelni a táplálkozásra. Együtt a kiegyensúlyozott étkezés és az edzés a leghatásosabb, gyorsabban sikerült fejlődnöm, ezért úgy döntöttem, hogy kipróbálom magam egy testépítő versenyen – árulta el.

Összesen 5 versenyre készült fel, 2015-ben Siófokon sikerült is megnyernie kategóriáját a Muscle Beachen, ezzel pedig az amatőr testépítő-világbajnokságra is kvalifikálta magát, melyet Budapesten rendeztek.
– Realizálódott bennem, hogy igazából mennyire szubjektív is a versenyzés ebben a sportágban. Időközben összejöttem a párommal, akit már el is jegyeztem, 2019-ben pedig úgy döntöttem, hogy elkezdem az iskolát, megvalósítva régi álmomat, hogy személyi edző lehessek.

Jelentkeztem Londonban fizetős iskolába a Train Fitnesshez és elkezdtem a tanulmányaimat. A munkahelyen itt már elkezdtünk 3 műszakban és 8 órában dolgozni. Ekkor már csoportvezető voltam, mellette tartottam heti 4-5 alkalommal edzést és minden péntek este átmentem Londonba tanulni, majd szombat este pedig vissza, szóval elég mozgalmas időszak volt – mesélte.

Két munkája is van, az edzések mellett csoportvezetőként dolgozik

Ez azonban bőven megtérült számára, ugyanis az iskolát követően felvették a legnagyobb konditeremlánchoz, a PureGymhez, ami egy kétemeletes edzőterem, mintegy 4600 taggal. Munkája mellett személyi edzőként is elkezdett dolgozni 2020-ban és meglepően gyorsan kialakult egy nagyobb kliens kör. Itt az összes kollégája angol, de mint mondta, ez egyáltalán nem hátrány, hiszen mindannyian kedvesek és támogatóak a másikkal szemben.

– Nagyon örülök, hogy végre azt csinálhatom, amit mindig is szerettem volna és sikeresnek mondhatom magam benne. Azt persze kicsit bánom, hogy nem kezdtem el még hamarabb. Különböző nemzetiségű emberekkel dolgozom együtt, van lengyel, román, litván, angol, ír, pakisztáni, portugál és természetesen magyar emberem is.

Jelenleg még mindig két helyen dolgozom, de már a cégnél kaptam egy állandó nappalos pozíciót, mely mellett a délutánjaim szabadok és minden nap be tudok tenni 4-5 embert edzeni. Azért is csinálom a két munkát egyszerre, mert vettem egy házat otthon és szeretném minél gyorsabban a vágyainknak megfelelően átalakítani – tette hozzá.

Ha a továbbiakban is értesülni szeretne a témában,
akkor lájkolja az OrosCafé Facebook-oldalát.