- hirdetés -

Nem volt jó az angol tudása, ezért ment Angliába dolgozni Tresoldi Renáta. Az orosházi születésű lány akkor még nem gondolta volna, hogy egy londoni útnak köszönhetően híres emberekkel találkozhat, Dubaj egyik legjobb steak házában fog dolgozni, valamint egy olasz mesterszakácshoz megy feleségül.

Tresoldi Renáta a gimnázium után döntött úgy, hogy egy nyárra kimegy Londonba, hogy fejlessze angoltudását. A kaland három hónapnak indult, de majdnem kilenc év lett belőle. Amikor már folyékonyan beszélte a nyelvet, rájött mennyire szeret emberekkel foglalkozni. A vendéglátásban dolgozott, munkájában is igyekezett a legjobban teljesíteni.

– A Maze és Maze Grill nevű éttermekben dolgoztam, mint recepciós, én feleltem a foglalásokért. Mindkét hely a híres sztárszakács Gordon Ramsay-hez köthető, így vele is találkoztam és dolgoztam. Erős karakterű nő vagyok, de néha megkönnyeztem a közös munkát, amit a tévében látni a séfről, mind igaz. Nagy a szigor és az adrenalin, napi szinten több százan fordultak meg nálunk. Nehéz volt, egy unalmas napunk sem volt – emlékezett vissza Renáta, aki a munkahelyének köszönhetően rengeteg hírességgel találkozott. Elmondása szerint a legnagyobb élménye az volt, amikor magát a királynőt, II. Erzsébetet fogadták. A néhai uralkodót elkísérte Kamilla, illetve Katalin hercegnő is.

A királyi család mellett több énekes, színész és politikus is érkezett hozzájuk, mint Adele, Martin Lawrence vagy éppen Naomi Campbell. Kilenc év után találta meg Dubajból egy visszautasíthatatlan ajánlat. Jó fizetés, biztosították a lakást, a napsütés csak bónusz volt.

– Nem tudtam nemet mondani egy ilyen ajánlatra. Habár szüleim kétkedve fogadták, biztos-e ez a munka. Végül elmentem és nem csalódtam. Jelenleg a CMP Bar & Grill étteremnek vagyok a üzletvezetője, vagyis a főnök jobbkeze. Minden döntésben fontos szerepet játszok, és nincs olyan étel vagy ital, amit meg ne kóstolnék, mielőtt felmenne az étlapra. Az egyik kedvencem például a T-bone steak – mondta Renáta.

Jelenlegi férjével is az Egyesült Arab Emírségekben ismerkedett meg, esküvőjüket a Seychelle-szigeteken tartották. A párja egy olasz származású mesterszakács, akivel a jövőben egy közös saját étterem nyitását tervezik valahol a világban. Addig is igyekeznek minél többet utazni, sok helyet megismerni.

– Mivel ilyen gyönyörű helyen élünk, a szabadnapjaimon mindig úgy érzem magam, mintha nyaralnék. Rengeteg a lehetőség, mindenki boldog és segítőkész. Ezt nagyon szeretem Dubajban. Persze minden évben igyekszem hazalátogatni is. Tavaly kétszer is sikerült eljutnom Orosházára a családomhoz és a barátaimhoz, de néha ők is kiutaznak hozzám – mesélte.

Tresoldi Renáta szerint a sikerhez bátornak kell lenni, fontos, hogy merjünk lépni. Amennyiben szeretnénk valamit elérni, akkor tegyünk érte. Előfordul, hogy nem jön össze, akkor pedig arra kell gondolni, nem ez volt megírva. Vallja, ha nem próbáljuk meg, akkor mindig kísérteni fog minket, a „mi lett volna, ha…”.

Ha a továbbiakban is értesülni szeretne a témában,
akkor lájkolja az OrosCafé Facebook-oldalát.