- hirdetés -

Lezárult az aláírásgyűjtés, múlt pénteken nyolc képviselő-jelölt gyűjtötte össze a szükséges számú aláírást. Az egyik jelölt olyan íveket is leadott a helyi Választási Irodában, amelyekkel kapcsolatban nyomozás indult.

Február 25-én 16 órakor járt le a határidő, eddig gyűjthették az aláírásokat a képviselő-jelöltek, hogy nevük szerepeljen április 3-án a szavazólapon. Orosházán, ahogy korábban is beszámoltunk róla összesen nyolcan vették fel a gyűjtőíveket: Boros Csaba (független), Bódai Dávid (Magyar Kétfarkú Kutya Párt), Erdős Norbert (Fidesz-KDNP), Gál Ferenc (Munkáspárt és IGEN Szolidaritás Magyarországért), Havasi Gyula (Normális Élet Pártja), Schultz Gábor (Mi Hazánk), dr. Szabó Ervin (ellenzéki összefogás), Szabó György (Megoldás Mozgalom).

Burai Mihály jegyző érdeklődésünkre elmondta, hogy mind a nyolc jelölt leadta az induláshoz szükséges, 500 darab aláírást. Ezen túl beszámolt arról is, hogy az országos egyéni választókerületi választási bizottság megtartotta a nyilvántartásba vett jelöltek közötti sorsolást is.

Eldőlt, hogy milyen sorrendben szerepelnek majd a szavazólapon az indulók:

  1. Dr. Szabó Ervin (nyilvántartásba véve, jogerős)
  2. Bódai Dávid (nyilvántartásba véve, nem jogerős)
  3. Schultz Gábor (nyilvántartásba véve, jogerős)
  4. Gál Ferenc (nyilvántartásba véve, nem jogerős)
  5. Havasi Gyula (bejelentve)
  6. Szabó György (nyilvántartásba véve, nem jogerős)
  7. Erdős Norbert (nyilvántartásba véve, jogerős)
  8. Boros Csaba (nyilvántartásba véve, nem jogerős)

– A választási bizottság ezen túl négy kifogást bírált el múlt pénteken. A kifogások mindegyikét elutasítottuk, mert nem voltak kellőképpen tisztázhatók a tényállások, részben pedig tartalmi okok miatt. A választókerületben egy jelölt esetében olyan ajánlóívek is bekerültek a Választási Irodához, amelyek büntetőjogilag aggályosak voltak. A feljelentés megtörtént, a nyomozás jelenleg folyamatban van – tette hozzá Burai Mihály.

A jegyző hozzátette, hogy a Nemzeti Választási Iroda honlapján megtalálható a különböző jogorvoslati kérelmek, kifogások rendjére vonatkozó információk, de egyéb hasznos tudnivalók is elérhetők a valasztas.hu oldalon.

Ha a továbbiakban is értesülni szeretne a témában,
akkor lájkolja az OrosCafé Facebook-oldalát.