- hirdetés -

Újabb két kamion zúzottkő érkezett Kiscsákóra pénteken, amivel a fennmaradó nehezen járható utcákat töltötték fel.

Még múlt decemberben számoltunk be arról, hogy több mint ötven tonna zúzottkövet szállítottak Kiscsákóra, a Nyírfa utca egy részére. A körzet képviselője már akkor jelezte az önkormányzat felé, hogy a település más részein is szükség lesz arra, hogy feltöltsék az utakat. A képviselő kérésének eleget téve az önkormányzat újabb két kamion zúzott követ rendelt, amelyek pénteken délután érkeztek meg Kiscsákóra.

Ezúttal a teljes Nyírfa utcát, a Muskátli utcát, illetve a szövetkezet mögötti területet töltötték fel.

– Régi adósságunknak tettünk eleget azzal, hogy szilárd útburkolatot kapnak a kiscsákói utcák. Tennivaló akad még a településen, de úgy gondolom, hogy ezzel valamelyest javult a helyiek életminősége – fogalmazott Tóth-Kása Sándor a körzet önkormányzati képviselője.

Fotó: Horváth Bence

A kamionok most is több halomban helyezték le a zúzalékot, amelynek szétterítését legutóbb a kiscsákóiak vállalták magukra. Ezúttal az Orosházi Városüzemeltetési és Szolgáltató Zrt. munkatársai végezték el ezt a feladatot gépi és kézi erővel.

Dávid Zoltán polgármester arról számolt be, hogy a helyiek hálásak voltak azért, amiért segített nekik az önkormányzat.

– Kiscsákó ugyan messze van Orosházától, de ők is orosháziak, a városunkhoz tartoznak. Tóth-Kása Sándor képviselő jelezte felénk a helyiek kérését, aminek most is örömmel tettünk eleget, így hozzájárulva ahhoz, hogy könnyebb legyen a közlekedés a településen – tette hozzá a városvezető.

Ha a továbbiakban is értesülni szeretne a témában,
akkor lájkolja az OrosCafé Facebook-oldalát.