- hirdetés -

A dél-békési térségben az állami erdőgazdaságok részéről felajánlott 2021-es TAO-támogatások összege közel tíz millió forint volt – számolt be Erdős Norbert, élelmiszerláncért felelős államtitkár azon a sajtótájékoztatón, amit Tóth-Kása Sándorral, az OMTK-ULE 1913 elnökével tartott a hétvégén. Az orosházi klub három millió forintot kapott, amit az utánpótlásra fordított.

Jelentős TAO-támogatások érkeztek Dél-Békésbe, amit az ULE-bál előtt tartott sajtótájékoztatón jelentett be Erdős Norbert. Elmondta, szerencsés helyzetben van, amiért az Agrárminisztérium alá tartozó Erdőkért és Földügyekért Felelős Államtitkárság cégei révén sikerült forrásokat a térségbe csoportosítani.

– A Medgyesegyházi Sportegyesület 2 millió 400 ezer forintot, a Nagyszénási Sportegyesület 1 millió 650 ezer forintot, a Csanádapácai Előre SC 400 ezer forintot, a Gádorosi Sportegyesület 1 millió 150 ezer forintot, a Battonyaiak Testgyakorló Köre 1 millió forintot, az OMTK-ULE 3 millió forintot kapott. Az ULE bál előtt volt a legjobb pillanat, hogy ezt bejelentsük – emelte ki az államtitkár, majd megígérte, hogy a közeljövőben is lesz hasonlóan fontos pillanat, amikor további információkkal érkezik.

Tóth-Kása Sándor elnök a tíz évvel ezelőtti helyzetet idézte fel, amikor szülőként vette át a klub irányítását. Mindössze 40-50 gyerek focizott az egyesületben, ami azóta komoly fejlődésen ment keresztül.

– A kormány által bevezetett TAO nagy lehetőségeket nyitott az utánpótlás labdarúgó-képzésben, mi az elsők között léptünk. A mögöttünk hagyott egy évtizedben mind a klub működésében, mind infrastrukturálisan jelentős fejlesztéseket tudtunk végrehajtani a bázisunkon, egy milliárd forint nagyságrendben. Ehhez kellett az önkormányzat is, amely mindig támogatta az elképzeléseinket és biztosította a megvalósításhoz szükséges önerőt – hangsúlyozta az elnök, majd hosszasan sorolta az ULE beruházásait.

Hamarosan befejeződik a 250 négyzetméteres konditerem építése, felújították az Eötvös iskola és a Táncsics gimnázium műfüves pályáját, öt oktatási intézménynek teqball asztalokat biztosítottak, egy 3000 négyzetméteres fedett műfüves edzőpályát is létrehoztak. A tíz év alatt minősített utánpótlás-képző bázis lett az OMTK-ULE, ahol jelenleg 350-400 gyerek focizik. Már magyar válogatott játékost is adott a klub, illetve a közelmúltban egy nagy múltú olasz klub, a Fiorentina igazolt le egy orosházi nevelésű sportolót.

– Köszönöm az államtitkárnak, amiért segített nekünk a térség többi egyesületével együtt. Az utánpótlás érdemes arra, hogy támogassák, hiszen a sport egészséges, rengeteg élményt ad és az életre nevel – zárta Tóth-Kása Sándor.

Ha a továbbiakban is értesülni szeretne a témában,
akkor lájkolja az OrosCafé Facebook-oldalát.